Analiz
Giriş Tarihi : 08-02-2017 13:47   Güncelleme : 08-02-2017 13:47

Savaşta düşmana arkasını dönenler, hani üst akıl yoktu?

Woodrow Wilson International Center for Scholars’ta Ortadoğu Programı Direktörü gibi saçma sapan bir unvanı olan bu Henry Barkey aslında sıradan bir ucuz ajan eskisi, uzatmaya gerek yok.

Savaşta düşmana arkasını dönenler, hani üst akıl yoktu?

Bu Henry Barkey’in kız kardeşi Karen Barkey var bir de; o da İstanbul doğumlu bir sosyolog. Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili çalışmalarıyla ve yazdığı raporlarla ünlüdür. Bu kardeşlerin arasında küçük bir çatlak vardır; zira Henry CIA’ci klikten, Karen ise Pentagon’cu klikten beslenir. Bu küçük fark haricinde, PKK, FETÖ dahil kaynattıkları bütün fitne kazanlarını iki kardeş beraber karıştırır. Fetullah Gülen’in tasmasını tutan adamlardan biri olan meşhur Graham Füller ile birlikte “Türkiye'nin Kürt Meselesi” adlı kitabın da yazarı olan Henry denilen bu ihtiyar ajan eskisi, Ragıp Paşa’nın “Şecaat arz ederken merdi kıpti sirkatin söyler” dediği gibi aklı sıra, algı yönetimi yaptığı sırada çenesini tutamamış ve lafı ağzından kaçırmış.

Washington’daki Partilerüstü Politika Merkezi’nde Türkiye, Rusya ve Suriye konulu bir panelde konuşan ihtiyar ajan eskisi Henry, “Türk ordusundan atılan Fetullahçı askerler Amerika’ya yakın ve NATO’ya inanan komutanlardı. Ancak yerlerine gelenlerin daha milliyetçi bir tavır içerisinde olduklarını görüyoruz. Bu, Türkiye ile NATO ilişkileri açısından tehlikeli bir durum.” dedi.

Bunu kime söyledi bu casus? 

Bize değil, Amerikalılar’a!
Ne dedi?
“Yerlerine gelen komutanlar NATO’cu değil, Fetullah gülen ekibini satmayın sakın çünkü onlar Türkiye tarafında değil, Amerika tarafında” dedi.

Son soru: Peki bunu niye söyledi?

Çünkü FETÖ’nün parası bitti.
Çünkü FETÖ’nün uluslararası kulislerde “Biz Türkiye’nin sahibiyiz” pazarlaması çöktü.
Çünkü FETÖ bu kadar büyük kan kaybının altından bir daha kalkamayacak.
Muhtemelen Graham Fuller aracılığıyla az bir bedel karşılığında ucuza kiralanan ajan eskisi Henry, Trump ve çevresine “Aman ha Fetullah Gülen’den vazgeçmeyin” propagandası yapıyor.

Madem bu kadar ucuzladılarsa iyice köşeye sıkışmışlar demektir. O halde köşeye sıkışan NATO, muhakkak PKK ile ilişkisini artıracak hatta bir resmiyet kazandıracak demektir. Yakında PKK’nın NATO’ya bağlı bir askeri birliğe dönüştüğü haberleri gelir…

Erem Şentürk / Diriliş Postası

adminadmin