Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-05-2018 09:52   Güncelleme : 25-05-2018 09:52

Seçim arifesinde kurumların vatandaşı çileden çıkartan uygulamaları!

​TÜRKAV Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İlkay Erkan, seçim arifesinde kurumların Cumhur İttifakını zora sokacak uygulamalarına dikkat çekti.

Seçim arifesinde kurumların vatandaşı çileden çıkartan uygulamaları!

TÜRKAV Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İlkay Erkan Samsun’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılan veya meslekten ihraç edilen hakimlerin avukatlık bürolarında çalışmaya başladıklarını ve özellikle AVM ve büyük mağazaların avukatlığını yapan ofislerde harici icraları arttırarak borçluların bu uygulamaların resmi olarak yapıldığını zannederek hükümete tepki gösterdiklerini ve FETÖ’den ihraç edilen hakim ve savcıların Cumhur İttifakı’nın oylarının düşürmek için her yolu denediklerini kaydetti.

Harici İcra yönteminde Avukat ya da avukatın görevlendirdiği personelin alacaklının kapısına icra memuru ya da resmi bir görevli olmadan giderek, borçluyu korkutmak, ödeme yapması için eşyaları kaldırırım şeklinde tehdit etmek olarak biliniyor.

 HASTANELERDE OLUŞAN KUYRUKLAR VE HER KÖŞE BAŞINA KURULAN RADARLAR

Erkan, Cumhur İttifakının oylarının düşmesini sağlayabilmek için kurumlardaki kripto FETÖ’cülerin uygulamalarının bununla sınırlı olmadığını da kaydederek, “Hastanelerde olağanüstü kuyruklar bilinçli bir şekilde gün geçtikçe arttırılmaya başlandı. Sağlık bakanlığının Türkiye’nin her yerinden bizlere gelen bu şikâyetler hususunda önlem almaları gerekiyor. Cem Yılmaz’ın şovlarında gördüğümüz makine soğuk, cihaz bozuk gibi şaçma sapan mazeretlerle devlet hastanelerinden ya eli boş geri gönderiliyor ya da uzak bir hastaneye sevk ediliyorlar” diye konuştu.

Uzun yollara sürücülerin göremeyeceği yerlere konulan radarlarında vatandaşları çileden çıkarıldığını belirten TÜRKAV Samsun Şubesi Başkan Yardımcısı İlkay ErKan, “mesele hız kontrolünden çıkmış, vatandaşı bunaltarak seçim sonuçlarını etkilemeye yönelik faaliyet ve gayret içine girmişler gibi. Özellikle şehir içlerinde50 Km’nin üzerinde seyreden bütün araçlar durdurularak trafiğin kilitlenmesi ve sürücülerin bu uygulamalar ile canından bezmeleri sağlanmaya çalışıyor.” Diye belirtti.

İlkay ErKan bir başka vatandaşı bunaltma taktiğini ise belediyelerin uygulamaya koyduklarını da belirterek, “İftar öncesi lokanta ve kafe önlerine konulan masaların kaldırılması isteniyor. Ramazan öncesi uygulamaya konulmayan denetimlerin özellikle seçim arifesinde neden sıklaştırıldığının başka bir açıklaması yok” diye konuştu.

adminadmin