Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-05-2017 08:44   Güncelleme : 05-05-2017 08:44

Şehir Plancısı Embiya Sancak Büyük Belediyesi’ni topa tuttu

Samsun Haber - ​Şehir Plancısı Yüksek Mimar Embiya Sancak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 'estetik görünüm' adı altında Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdiği çalışmaları topa tuttu.

Şehir Plancısı Embiya Sancak Büyük Belediyesi’ni topa tuttu

Şehir Plancısı Yüksek Mimar Embiya Sancak, Samsun Cumhuriyet Meydanı düzenlemelerini “Samsun Cumhuriyet Meydanında Ziraat Bankası Binası, bu binanın yerinde çok sempatik, Cumhuriyet Dönemi Modernist Akımın Örneği Ziraat Binası Binası vardı. Yıkıldı ve bu bina yapıldı.

Bu yeni binamız düşey-yatay hatların dengesi, doluluk boşluk oranlarının altın oranda olması, renk, biçim ahengi, ve devlet bankası ciddiyeti bakımından meydanın en güzel-estetik binasıdır.

Şimdi birileri dedi ki '' bu bina estetik değil, cephesine çokgen çerçeveli metal kafes giydirelim, üzerine de kuş motifi serpiştirelim de çok estetik olsun'' ... Olmadı ..

Yanlış yaptınız hem de çok yanlış yaptınız...

OMÜ mimarlık öğrencileri evlatlarımız sakın ola buraya yapılanları asla doğru olarak kabul etmeyin.. Örnek almayın” diyerek sert bir dille eleştirdi.

BİNA SAHİPLERİNİ ZARARA UĞRATTI

Sancak, mülk sahiplerini dava açmaya da davet ederek, "Bu yasal değil, yetkileri aşarak keyfi bir uygulamadır. 'Ben yaptım oldu' alışkanlığına sayın yöneticilerin sahip olmamaları için ''dur dedirtmek '' zorundayız. Belediyenin yaptığı kuş panolu müdahale özel ticari mülkün ticari avantajını yok etmiştir. yani kişi zarara uğratılmıştır. Yargıya taşınsın bakalım kim haklı çıkar" diye açıklama yaptı.

adminadmin