Gündem
Giriş Tarihi : 11-03-2014 13:31   Güncelleme : 11-03-2014 13:31

ŞEYTANLA YATAĞA GİRDİLER, ÇARPILARAK ÇIKTILAR

Ergenekon davası kapsamında tahliyesine karar verilen gazeteci Tuncay Özkan, cezaevinden çıktı. Özkan, "Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Artık bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'da Türkiye'yi yönetenlerin en yakınındadırlar. Bunlar bu dava dosyalarında sabittir" dedi.

ŞEYTANLA YATAĞA GİRDİLER, ÇARPILARAK ÇIKTILAR
Ergenekon davası sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. Tahliyesinin hemen ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özkan, 6 yıl sonra zulmün bittiği özgürlüğe kavuştuğu bir gün olmasını çok istediğini aktardı. 6 yıl boyunca içerde çektikleri sıkıntıların bugünün konusunu oluşturmasını isteyen Özkan, "Ama bugün dışarıda yaşananlar, Türkiye'nin içine bulunduğu durum, bizim içeride yaşadıklarımızdan, bizim mağdur bırakıldığımız zulümden daha ağırdır. Ancak 6 yıl boyunca bize yapılan hiçbir şeyle ilgili olarak; kin, husumet, öç alma duygusu içinde değiliz. Tam tersine, biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılışı için buradayız. Özgürüz, özgürlükle kavuşuyoruz " diye konuştu.
 
-"CANIMIZA KIYMAK İSTEYENLER ANKARA'DA TÜRKİYE'Yİ YÖNETENLERİN EN YAKININDADIRLAR"-
 
Türkiye'nin içinde bulunduğu tablonun çok dramatik olduğunu ve Türkiye'nin yapayalnız bırakıldığını savunan Özkan, "Türkiye'nin içinde bulunduğu durum uçurumun bir ülke tablosudur. Biz hep beraber, el ele, hiçbir ayrım gözetmeden, Alavisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü hiçbir ayrım gözetmeden kimseyi ötekileştirmeden, bütün ötekileri aşarak hep beraber, barışla, sevgiyle, umutla geleceğe yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bugün kendilerinin tahliyelerini engellemek için kendilerini yargılayanların sergiledikleri tablonun hukuk açısından ibretlik olduğunu anlatan Özkan, "Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. Artık bu çetenin içinde bulunduğu tablo nettir. Canımıza kıymak isteyenler Ankara'da Türkiye'yi yönetenlerin en yakınındadırlar. Bunlar bu dava dosyalarında sabittir" dedi.
 
-"HIRSIZLARI VE KATİLLERİ REDDEDECEKTİR, KUSACAKTIR"-
 
Kendisinin 517 gün haksız ve hukuksuz olarak hücrede tutulduğunu kaydeden Özkan, "517 gün boyunca hücrede, Türkiye'nin yaşadıklarına daha çok üzüldüm. Kendi yaşadıklarımdan daha çok üzüldüm. Çünkü bu ülke hırsızlarla, katillerin ellerine bırakılacak kadar küçücük değildir. Bu ülke hırsızlardan ve katillerden hesap soracak. Onlarla hesaplaşacak kadar büyüktür. Bu ülkenin insanlarının vicdanı, gönlü bu hırsızları ve katilleri reddedecektir, kusacaktır" ifadelerini kullandı.
adminadmin