Spor
Giriş Tarihi : 02-07-2014 10:10   Güncelleme : 02-07-2014 10:10

SÜLEYMAN SALUR SAMSUNSPOR KONGRESİNİN İPTALİ İÇİN HAREKETE GEÇİYOR

Samsunkenthaber yazarı Süleyman Salur Samsunspor kongresinin iptali için Dernekler Masasına dilekçe vereceğini yazdı..

SÜLEYMAN SALUR SAMSUNSPOR KONGRESİNİN İPTALİ İÇİN HAREKETE GEÇİYOR
Salur Köşesinde dilekçesini de yayınladı..

İşye Salur’un Samsunkenthaber’deki o yazısından öne çıkanlar:
Samsunspor'a kimin başkan olacağı, kimlerin yönetici olacağı beni kesinlikle ilgilendirmemektedir.
 
Beni ilgilendiren sadece takımımızı hedefe götürebilecek kişilerin yönetici olmasıdır. Kongre öncesinde de kim olursa olsun adaylar hakkında yorum yapmamaya gayret ederim.
 
Son zamanlarda şahsen çok sevdiğim başkan Emin Kar hakkında yazdıklarımın nedeni ise, Samsunspor başkanı bir kanaat önderidir ve davranışları tutarlı olmalıdır.
 
Ayrıca ispatlayamayacağım hiçbir olayıda gündeme taşımadım. Başkanlar içinde en çok İsmail Uyanık aleyhine yazı yazdım ve kendisine defalarca beni dava etmesi için çabaladım.
 
Ben de yanılmış olabilirdim SON GÜNLERDE İSE YİNE AYNI DÜNYA GÖRÜŞÜNÜ PAYLAŞTIĞIM İbrahim Ersöz'ün kulübe üye olmaması nedeni ile seçimin geçersiz olduğu konusunu gündeme taşıdım.
 
Bunu yaparken de Emin Kar ile kimin ne hesabı olduğu ve kimin başkan veya yönetici olacağı beni kesinlikle ilgilendirmez. Yani hayatta ölüm bahasına dahi kendi liderimin değil, inandıklarımın borazancılığını yaptım.
 
Samsunspor'un menfaatine uymayan her türlü olumsuzluğa elimden geldiğince karşı çıktım. Hele ki; Maddi konulardaki hassasiyetimi her zaman dile getirdim. Kulübün kayyuma gitmesiiçin mücadele etmekteyim. Ama kayyumdan korkanlar yani hesap veremeyecek olanlar, 'eyvah kulüp kayyuma gidiyor batarız biteriz' edebiyatı yaparak insanlara korku saldılar.
 
Bu arada da Emin Kar’ı kurban seçtiler. Sevgili kardeşim de kulübü kayumdan kurtaran başkan rolünü çok benimsedi ve koltuktan inmeye yanaşmadı, daha doğrusu yanaştırmadılar.
 
Konumuza gelecek olur isek, ben bir iddiada bulundum çıkarsınız ortaya Süleyman Salur yanlış veya yalan konuşuyor dersiniz. Buyurun işte İbrahim Ersöz'ün üye numarası şu, kaydıda şu dersiniz. İddialarımı çürütürsünüz. Dünkü uyarı yazımda ise bir yönetici adına yaklaşık 1.5 trilyon kredi çekildiği transferlerden elde edilecek para ile de bu kredini kapatılmak istenebileceğini gündeme getirdim.
 
Eğer böyle bir durum söz konusu ise kamuoyu ile paylaşın diyorum, buna da karşı  çıkarsınız 'Süleyman Salur hayal görüyor biz ne kredi kullandık ve nede borç para aldık, borçlarımız şunlara şu kadar' diye bir açıklama yapar iddialarımı veya yersiz düşüncelerimi ağzıma tıkarsınız.
 
Ama ses çıkarmaz iseniz düşüncelerimin doğru olduğunu teyit edersiniz.  SAMSUNNPOR üzerinde oyunlar oynanmasına hokkabazlıklara izin vermeyeceğimi ifade ederek yönetim kurulunun olağanüstü kongreye gitmesi gerektiğini ifade etmiştim.
 
Eğer bir hafta içinde bu karar alınarak legal olmayan bu oluşum için aşağıdaki dilekçeyi dernekler masasına ben sunacağım. Bunu ifade ederek ilgilileri kim yaptı diyerek kafalarını yormak istemiyorum.
 
34 yıl sonrada olsa haksız bir şekilde aldığım idam cezasının hesabını soran ve 12 Eylül davasına müdahil olan bir kişi olarak, haksızlığa ve hokkabazlığa ömrüm olduğu sürece izin vermeyeceğim.
 
Çünkü haksızlığın bedelini yeterince ödedim ve gördüklerime kayıtsız kalmayacağım. 
                    
DERNEKLER DAİRESİ  BAŞKANLIĞINA
 
08.06.2014 tarihinde yapılması planlanan ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 15.06.2014 ‘de yapılan olağanüstü kogrede tüzük gereği üye olmayan bir kişi yönetim kurulunda yer almış ve dolaysıyla dernek tüzüğü ihlal edilmiş teşekkül ettirilen divan kuruluda bu ayrıntıya dikkat etmemiş ve Samsunspor bu hata ile sezon hazırlıklarına başlayamamıştır.
 
Kulübün bu mağduriyetinin giderilmesi için legal bir yönetim kurulu oluşturması için gerekli işlemin yapılmasını arz ederim.
 
Süleyman Salur 
Samsunkenthaber.com
adminadmin