Güncel
Giriş Tarihi : 13-09-2019 12:36   Güncelleme : 13-09-2019 12:36

Terörü bitirecek feryat: Oğlumu istiyorum!

22 Ağustos 2019 tarihinde bir annenin evladı için gözünü karartıp başlattığı eylem, giderek ailelerin katılımıyla büyüyor. Terör ve yandaşları bu büyüyen çığın altında kalacağa benziyor. Zira bir annenin “Oğlumu almadan gitmem. Oğlumu istiyorum” feryadı zalimi devirecek güçtedir.

Terörü bitirecek feryat:  Oğlumu istiyorum!

Günlerdir devam eden Diyarbakırlı annelerin soylu direnişini değerlendiren Deniz Unay, “Bu eylemi başından bu yana cesaret ve kahramanlık olarak tanımladım çünkü, yıllarca terör ve yandaşlarının baskılarıyla her türlü zulümlerine karşı sesini yükseltemeyen belki hala bu sebeple susan onca insanın hislerinin tercümanı oldular” dedi.

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Yaşanan bu olayın bölge için geri dönüşü olmayan bir yolun başlangıcı olarak tanımlayan Unay, “İnanmış bir avuç insan, inancı zayıf veya inancı olmayan yüzlerce, binlerce insandan daha etkilidir. Unutulmamalıdır ki ateşi bir kıvılcım başlatır. Bölge insanı yıllarca yaşadığı sorunların sebebini hepimizden iyi biliyorlar. Ne var ki baskı, zulüm onların acısını bin kat arttırıp, sessizce yutkunmalarını sağlıyordu. Bu olay gösterdi ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Artık seslerini gür bir şekilde çıkartıp yıllarca kendilerine kan kusturanlardan yaptıklarının hesabını soracaklar” değerlendirmesinde bulundu.

“Bölge halkı inanmış”

Son dönemlerde devletin terör ile mücadelesi oradaki halkı umutlandırdı diyen Unay, ”Hükümetin kararlı duruşu ve terörle mücadelede geldiği nokta, “Bu iş, hiç bitmez” diyenleri hüsrana uğrattı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu en son yaptığı açıklamada ülkede yaklaşık 600 terörist kaldığını ve bunlarında kısa zamanda temizleneceğini söylemişti. Bunun yanında bölgede dağlar bu eşkıyalardan temizlendikçe değişen ve gelişen şehirlerdeki insanlar, yıllarca yaşadıkları keşmekeşi net bir şekilde gördüler. Örneğin, Tunceli artık kış ve yaz aylarında sürekli turizm faaliyetleri ve festivallerle anılır hale geldi. Bu da bölge halkını terörle yapılan mücadeledeki etkiyi görmelerini ve artık bu işin bitebileceği inancı- nı artırdı” diye konuştu.

Annelere tam destek

Hacire Akar annenin oğlu için Diyarbakır HDP il binası önünde başlayıp ardından evladına kavuşmasının fitili ateşlediğini belirten Unay, bölgede yaşanan tabloyu “Başlayan bu hareket sessiz çoğunluğun çığlıkları oldu ve kısa zamanda aynı yolu izleyerek evlatlarını isteyen annelere bir yol açtı. Bugün itibarıyla 13 aile HDP il binası önünde evlatları kaçıran bu çakal sürüsüne derslerini verip onlardan gözü gibi baktığı yavrularını geri istiyor. Bakın buradan diyorum ki çok kısa zamanda bu eylem bölgede hızla yayılacak ve yüzlerce aile evlatları için terörün değnekçiliğini yapan HDP’ye gereken tavrı gösterecektir. Tüm ülke bu insanlara sahip çıkmalı. Görülüyor ki hükümet başta olmak üzere bazı vakıf ve dernekler ve bazı sanatçılar desteklerini geciktirmeden açıkladılar. #AnnelerleDireniyoruz etiketiyle paylaşım yapan sanatçılar toplumsal farkındalığı artırmaya destek veriyorlar. Bu sanatçı- lardan Metin Şentürk’ün sözleri desteğin nasıl olması gerektiğini özetliyor, “Hiçbir bahane üretmeden Diyarbakır’da direnen annelerimizin yanında olmalı- yız. Evlatlarımız gerin verin.” Ama desteklerini bekledikleri bir yer var ki hala sessiz sedası ölü taklidi yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Nerede insan hakları? Nerede kadın hakları? Nerde çocuk hakları savunucular? Nerede o ortalığı ayağa kaldıran sanatçılar?” diyerek üzerine ölü toprağı serilenlerin ve kafasını kuma gömenlerin durumunu net bir şekilde özetliyor” sözleriyle analiz etti.

“Ana muhalefet ve ittifak partileri sessiz”

Seçimlere millet ittifakı adıyla giren partilerden çıt yok diyen Unay, “Adlarının önüne millet ekleyip, millet için mücadele ediyoruz diyen ittifak partilerinde, en önemlisi ana muhalefet partisi CHP'den ses yok. Millet için milletle olmak gerektiğini hala anlayamamışlar ya da millete karşı millet düşmanlarıyla yaptıkları ittifakın diyetini ödüyorlar. Sadece İyi Parti’den cılız bir ses duyduk o da pkk ismini hiç zikretmeden etrafından dönerek yapılan bir açıklama, CHP yeri geldi şehitlerimiz üzerinden, PKK üzerinden özellikle açı- lım sürecini diline dolayarak polemik yaptı. Fakat bugün bu anneler için en ufak bir söylem ya da eylemin içerisine girmiyorlar” diyerek muhalefetin üzerine düşeni yapması gerektiğini dikkati çekti.

“Kayyım atamaları için en ön saftalar”

Devletin görevi kötüye kullanıp terör örgütüne destek vermeleri ve bunun gibi sebeplerle kayyım atadığı bazı illerin değişen başkanları için gözyaşı dökenler, evladını için feryat eden annelere üç maymunu oynuyorlar şeklinde konuşan Unay, “Bakınız geçenlerde bazı illerin belediye başkanları görevden alınarak kayyım atanmıştı. Bu atamaların demokratik olmadığını savunup TV'lerde programdan programa koşturan hatta bizzat gidip o belediye başkanlarını ziyaret edenler ki bunlardan biride İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı İmamoğlu. Anaların feryadına kulak asmıyorlar, bırakın duymamayı tek bir söz dahi sarf etmiyorlar. Bu sessizliği herkes görüyor.” dedi.

“Sözde akademisyen ve sanatçılar ortadan kayboldu”

“Eli silahlı, cani bir teröristi, vatan evladından daha çok sevenler var” diyen Unay, “Yıllarca Ülkenin bağrına bıçak gibi saplanıp hem paramızı hem zamanımızı hem de enerjimizi çalan terör belasını yok etme noktasına geldiğimiz zaman birden ortaya çıkan devleti katil ilan eden sözde akademisyen ve sanatçılar birden ortadan kayboldular. Bildiri yayınlayıp altına imza atan akademisyen ve onları savunanlar neden sessiz? Neden hiç hareket etmezler? Sebep açık siz, sizden olanı yuhalayıp ayıplar mısınız? Her fırsatta terör yandaşlığı yapan ya da yapanlara destek veren bazı sanatçı bozuntuları nerede film mi çekiyorlar? hiçbiri. Hepsi üç maymunu oynuyorlar. PKK orman yakarken susanlar, Eren Bülbül, Yasin Börü şehit edilirken susanlar, Analar HDP binası önünde evlatları için savaşırken yine SUSTULAR.” ifadelerini kullandı. Bir annenin sözleri bu durumu açıklıyor, “Sanatçıların desteği olursa, çocuklarımızı ölümden kurtarabiliriz. Lütfen bize ses olsunlar. Özellikle Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Tarkan, Sezen Aksu Gibi sanatçı- larımıza sesleniyorum. Sesimizi duyun, bize destek olun, yardım edin, çocuklarımız ölmesin, onları kurtaralım” çağrısında bulundu. Unay son olarak “Bu ülke çok badireler atlattı ve bunları atlatırken en önemli destek hep halkından geldi. Yine halk en doğru şekilde davranıp en güzel kararı vererek ve bu terör belasından doğusuyla, batısıyla hep beraber kurtulacağız. Anaların feryadı terörü bitirecek. Bırakın sözde vatan savunucularını bize inanmış, vatanını seven yurdum insanı yeter” mesajını verdi.

Özkan Erusta / Diriliş Postası  

adminadmin