Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-09-2016 15:11   Güncelleme : 17-09-2016 15:11

Türk Halkı, 27 Mayıs'ta Açılan Parantezi 15 Temmuz'da Kapattı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 55. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Bu aziz millet, 27 Mayıs'ta açılan parantezi 15 Temmuz'da asil bir şekilde kapattı" dedi

Türk Halkı, 27 Mayıs'ta Açılan Parantezi 15 Temmuz'da Kapattı

27 Mayıs Darbesi'nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın ölümlerinin 55. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Türkiye demokrasi tarihinin en acı günlerinden biri olan, 1950 seçimlerinde yüzde 52,7 oyla iktidara gelen ve 10 yıl süreyle başbakanlık yapan Adnan Menderes'in idam edilmesinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini söyledi.

'ATTIĞI ADIMLAR BİZE YOL GÖSTERİCİ'

Merhum Başbakan Adnan Menderes'in, demokrasi uğrunda canını feda ettiğini ve bu milletin onur mücadelesinin bir kahramanı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Onu ve arkadaşlarını haksız bir şekilde yargılayıp, idamına onay veren vesayet odakları tarihe kara bir leke olarak geçmişlerdir ve bu millet tarafından asla affedilmeyeceklerdir. 27 Mayıs 1960 darbesi ile 'milli iradeye' vurulan bu darbe, hala hafızalardaki yerini korurken, Merhum Menderes ve arkadaşlarının demokrasi ve kalkınma mücadelesinde attığı cesur adımlar bizler için yol gösterici olmaya devam etmektedir" dedi.

'ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

"Bize düşen, onların bize emanet ettiği demokrasi mücadelesini sonuna kadar götürmektir" diyen Başkan Genç, "Bu bizim en önemli görevimizdir. Aziz milletimiz 15 Temmuz'da bu konuda görevini yapmıştır. Bu aziz millet, 27 Mayıs'ta açılan parantezi 15 Temmuz'da asil bir şekilde kapattı. İşte biz de şehitlerimize, gazilerimize, vatanımıza ve milletimize karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak FETÖ/PDY terör örgütü olmak üzere tam şer odaklarına ve hainlere karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. 2014 yılı başında sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başladığımız bu mücadelemizde asla geri adım atmayacağız" diye konuştu.

‘RAHMETLE ANIYORUM'

FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadelenin, Türk milletinin kurtuluş mücadelesi olduğuna dikkat çeken Başkan Genç, şunları söyledi: "Siyaset, bürokrasi ve ticaret üçlü ayağında tek bir hain kalmayıncaya kadar mücadelemiz sürecektir. Rahmetli Adnan Menderes'in mücadelesini devam ettirebilmemiz için vatandaşlarımız da en yakınları dahi olsa devletimize bildirsin. Bu vesile ile Başta rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes olmak üzere Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ı vefatlarının 55. yıldönümünde rahmetle anıyorum."

adminadmin