Spor
Giriş Tarihi : 06-02-2020 12:42   Güncelleme : 06-02-2020 12:42

TÜRKAV Samsun Şubesi Başkan Vekili İlkay Erkan Amatör Spor Kulüplerine Destek Arttırılmalı

TÜRKAV Samsun Şubesi Başkan Vekili İlkay Erkan, mahallerdeki amatör spor kulüplerinin sporun tabana yayılmasında önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayarak, “Amatör kulüplerin desteklenmesi gençlerimizin kendilerini zararlı alışkanlıklara kaptırmamaları bakımından çok büyüm önem arz etmektedir” dedi.

TÜRKAV Samsun Şubesi Başkan Vekili İlkay Erkan Amatör Spor Kulüplerine Destek Arttırılmalı

Amatör spor kulüplerinin sayısının artması gerektiğini de ifade eden TÜRKAV Samsun Şubesi Başkan Vekili İlkay Erkan “Amatör spor kulüpleri halkımızın ve gençliğimizin spor yapmasına, onlara sağlıklı hayat tarzı sunmasına yardımcı olan kuruluşlarımızdır.

Bu kulüpler aynı zamanda uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek sporcuların yetişmesi anlamında da çok önemlidir.

Gençlik Spor İl Müdürlüklerinin amatör spor kulüplerine daha fazla ilgi göstermesi mahalle aralarındaki zararlı oluşumların önlenmesi bakımından çok önemlidir.

Sağlıklı nesiller yetiştirmek için gençlerimizin boş zamanlarını spor gibi hem maddi ve hem de manevi fayda sağlayacak uğraşlarla geçirmeleri sağlanmalıdır. Bu durum bugünden sağlanabilirse gençlerimizin elinden tutabilirsek onları mahalle aralarında bekleyen tehlikelerden de kurtarmış oluruz.” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN