Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-02-2019 15:06   Güncelleme : 07-02-2019 15:06

Türkiye Komünist Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı gazeteci Belma Nur Kartal: Paranın Saltanatı Varsa Halkın TKP’si var!

​Türkiye Komünist Partisi'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

Türkiye Komünist Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı gazeteci Belma Nur Kartal: Paranın Saltanatı Varsa Halkın TKP’si var!

Eğitimci-gazeteci Belma Nur Kartal, TKP’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, CHP ile İYİP'in, AKP ile MHP'nin al gülüm-ver gülüm ticaretine karşı Samsun halkına gerçek bir seçenek sunduklarını belirtti.

Kentteki toplumsal mücadelelerde her zaman işçi sınıfının yanında durduğunu ve işçilerin 'TEKEL abla'sı, 'Makro Abla'sı' olarak tanındığını vurgulayan Belma Nur Kartal HaberSol’a yaptığı açıklamasında, “Samsun’da halk, ne İYİP’in kapısına giden CHP’den ne de AKP’nin kapısına giden MHP’den ibaret. Bu halk işsizlik, yoksulluktan kan ağlıyor ve elbette değişim bekliyor. Beklenen değişimin adı ittifak değil ama; iş, ekmek ve insanca bir yaşam!” diyor.

TKP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Belma Nur Kartal, “CHP, Büyükşehir ve tarihi anlamı olan İlkadım da dahil 8 ilçeyi İYİP’e hediye etti. MHP ise AKP’den sadece 2 ilçe alabildi. Büyükşehir için MHP’den ihraç edilen Erhan Usta bağımsız aday, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir AKP’nin, eski CHP’li vekil Hayati Tekin ise İYİP’in adayı... CHP, Samsun’u MHP eskisi yeni yetme İYİP’e ikram ederek sağcılık yaptı. Piyasacı her iki ittifakta da birinin varlığı diğerine bağlı” diye devam ediyor.

KOMÜNİST BELEDİYE KAMUCUDUR

TKP’nin halka “al gülüm, ver gülüm” ticaretine mahkum olmadığını göstermek için Samsun’un ilerici kamuoyuna devrimci, sosyalist seçeneği sunma sorumluluğu gösterdiğini de belirten Kartal, “Komünist belediye kamucudur; ulaşımı, suyu, sağlığı, eğitimi halka satmaz. Sporu rantın tekelinden kurtarıp dayanışmacı bir kültürle halkın katılımına açar. Kenti AVM'lere, rezidanslara boğmaz. Komünist bir belediye patronun değil halkın çıkarı demektir.

İnsanın insanı sömürmediği bir düzen mümkündür. Bu, yarının değil bugünün meselesi olduğu için tüm işçileri, emekçileri, aydınları paranın saltanatına karşı düzen partilerinden kopmaya ve umudu güçlendirmeye çağırıyoruz. Oylar TKP’ye, oylar patronların değil işçi sınıfının partisine! Paranın saltanatı varsa halkın TKP’si var” diye sözlerini noktalıyor.

Kaynak: HaberSol

adminadmin