Dünya
Giriş Tarihi : 17-08-2016 09:34   Güncelleme : 17-08-2016 16:20

Türkiye Washington Büyükelçiliği Darbe Girişimi Hakkında Uyarıda Bulunmadı!

FETÖ/PDY’nin merkez üssü olan Pensilvanya’da, 15 Temmuz darbe gecesi ve öncesindeki hareketlilik Türkiye’nin ABD - Washington Büyükelçiliği tarafından rapor edilemedi.

Türkiye Washington Büyükelçiliği Darbe Girişimi Hakkında Uyarıda Bulunmadı!

Türkiye’ye yapılan 15 Temmuz çok uluslu darbe girişimi ABD’nin Pensilvanya eyaletinden yürütülmüş olmasına rağmen, ABD Türkiye Büyükelçiliği, darbe girişimi hakkında ve öncesinde FETÖ/PDY elebaşısı Fethullah Gülen’in malikânesi ve çevresinde yaşanan olağanüstü hareketlilik hakkında hiçbir bilgi veremedi.

YÜZYILIN FELAKETİ KARŞISINDA YÜZYILLIK İHMAL

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece gerçekleşen darbe girişimi 240 vatandaşın ölümüne, 2 binden fazla insanın da yaralanmasına neden oldu. 15 Temmuz ardından geçen bir ayda Türkiye genelinde OHAL ilan edilirken, darbe girişimini gerçekleştirdiği iddiasıyla Gülen cemaatine yönelik çok kapsamlı bir operasyonlar gerçekleştirildi. Bu kapsamda başta Türk Silahlı Kuvvetler olmak üzere tüm kamu kurumlarında 80 bini aşkın kişi görevinden alındı. İçişleri Bakanlığı verilerine göre 18 bin 756 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 10 bin 192 kişi tutuklandı.

DARBEDE ABD PARMAĞI

15 Temmuz darbesi akamete uğrayınca Amerika’dan yapılan “Türkler ordudan Amerika ile işbirliği yapan subayları atıyor” şeklindeki açıklama, ABD’nin darbe ile bağlantısını ortaya koyan cümleler olarak değerlendirilmişti.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi’nin Serdar Kılıç, tecrübesine güvenilen bir devlet adamı olmasına rağmen, 15 Temmuz Darbe girişimiyle alakalı olarak Ankara’ya hiçbir istihbari bilgi vermemesi eleştirilere sebep olmuştu.

adminadmin