Genel
Giriş Tarihi : 08-10-2018 08:53   Güncelleme : 08-10-2018 08:53

Türkiye’nin Yarısı Gece Yatarken Kapısını Kilitlemiyor

​Türkiye’nin güvenlik alışkanlıkları konusunda yapılmış en kapsamlı tüketici araştırmasına göre Türkiye’nin %38’i evden çıkarken, %49’u ise gece yatarken kapıyı kilitlemiyor.

Türkiye’nin Yarısı Gece Yatarken Kapısını Kilitlemiyor

Araştırmaya katılanlara yaşam mekânlarının güvenliği konusunda en büyük endişeleri sorulduğunda ise %75’i evine, %81’i iş yerine hırsız girmesinden endişe ettiğini söylüyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Satış ve Pazarlama Direktörü Aziz Emre Günel, “Bu araştırma ile herkese kolayca önlem alabileceklerini hatırlatmak istiyoruz. Öncelikle kapımızı kilitlemeliyiz çünkü kilitlenmeyen kapı, kapalı değildir. Diğer yandan, geliştirilmiş ürünler ile güvenlik araçlarımızı sürekli güncellemeliyiz. Tüm ürün ve hizmetlerimizin amacı kötü niyetli girişimleri kapının dışında bırakmak.” dedi.

Ev ve kabin kilidinden, otel kartlı kilidine, çelik kasadan çelik kapı ve yangın kapısına, pencere sistemlerinden elektronik güvenlik sistemlerine kadar çok çeşitli güvenlik çözümlerini bir arada sunan Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın tek entegre güvenlik şirketi Kale Endüstri Holding, araştırma şirketi Futurebright işbirliğiyle Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları ismini verdiği bir araştırma yaptı. Ev ve iş yerlerindeki güvenlik alışkanlıkları konusunda ilginç sonuçların çıktığı araştırma, Türkiye’yi temsil eden 8 ilde, ev ve iş yeri kırılımında 3.150 kişiyle yüz yüze görüşülerek hayata geçirildi. Güvenli yaşam alışkanlıkları edinmek konusunda farkındalık oluşturmak hedefiyle yapılan araştırma, şimdiye kadar bu alanda gerçekleştirilmiş en kapsamlı tüketici araştırması olma özelliği taşıyor.

Ev güvenliği denilince akla kapı ve kilit, iş yeri güvenliğinde ise kamera ve alarm geliyor  

Türkiye’de ev güvenliği denilince, katılımcıların %36’sı kullanılan çelik kapının %19’u ise kapı kilidinin sağlam olması gerektiğini belirtirken, %17’lik bir kesim de, kamera sistemlerini tercih ettiğini söylüyor.  İş yeri güvenliğinde ise akla gelen güvenlik çözümleri %34’lük oran ile kamera sistemi, %30 ile alarm sistemi ve %15 ile kapı kilidinin sağlam olması şeklinde sıralanıyor. İşyerleri, evlere göre daha uzun süredir alarm sistemlerini kullanıyor. Beş yıldan fazla süredir alarm sistemi kullanma oranı evlerde %10 iken iş yerlerinde bu oran %32’ye çıkıyor.

adminadmin