Samsun Haber
Giriş Tarihi : 25-09-2017 16:04   Güncelleme : 25-09-2017 16:04

UBFED, Basınla Samsun'da Buluştu

Uluslararası Barış Federasyonu(UBFED) Karadeniz Bölge Başkanlığı, Bir Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile federasyonu tanıttı.

UBFED, Basınla Samsun'da Buluştu

Kısa bir süre önce dernek statüsünden ayrılarak federasyona kimliğine kavuşan Uluslararası Barış Federasyonu Karadeniz Bölge Başkanlığının Samsun'da İl Başkanlığı görevini ise Mesut Makas yapacak.

Samsun’da düzenlenen toplantıya UBFED Karadeniz Bölge Başkanı Yunus Ayaz, Karadeniz Bölge Koordinatörü Tolga Mollaoğlu, Samsun İl Başkanı Mesut Makas, Samsun İl Koordinatörü Bora Niyazi Çiçek ile birlikte UBFED Kadın Kolları Başkanı Av. Yeter Filiz Çakır, Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Didem Demirbaş ile birlikte UBFED Samsun İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

Uluslararası Barış federasyonu Samsun Bölge Başkanlığı düzenlediği basın toplantısıyla basınla bir araya geldi. Federasyonun çalışmalarıyla ilgili bilgi veren UBFED Karadeniz Bölge Başkanı Yunus Ayaz, Bölge Koordinatörü Tolga Mollaoğlu, Samsun İl Başkanı Mesut Makas Samsun İl koordinatörü Bora Niyazi Çiçek mazbatalarını alarak göreve başladı.

FETÖ VE PKK KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

UBFED'in Türkiye'nin önde gelen sivil toplum örgütlerinden biri olmaya aday bir kuruluş olduğunu dile getiren Yunus Ayaz,  "İnsanın olduğu yer de biz hep orada olacağız. FETÖ ve PKK bizim kırmızı çizgilerimizdir. Sosyal sorumluluk projelerinde en ön saflar da yerimizi alarak farkımızı ortaya koyacağız. Özellikle gençlerimizi büyük bir batağa götüren uyuşturucuyla ilgili mücadele de etkili adımlar atacağız. Gençliğimizi ve geleceğimizi yok etmeye çalışanlarla savaşımız çok net olacak" dedi.

DEVLETİN VE MİLLETİN YANINDAYIZ

Hiç bir siyasi yapıyla birlikte hareket etmediklerini, Türkiye'nin doğrularında buluşan, devletinin ve milletinin yanında olan bir anlayışla sivil toplum hareketinin içinde olacaklarını ifade eden Yunus Ayaz, açıklamasında "Bizim ilk önceliğimiz insandır. Devlet ve millet anlayışımız esastır." diye konuştu.

BİZ PROJELERİMİZLE KONUŞACAĞIZ

Toplantıda Samsun'da UBFED'in yeni yerinin hazırlanması konusunda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten UBFED Karadeniz Bölge Koordinatörü Tolga Mollaoğlu'da, "Bizim federasyon yapımız da aynı siyasi partiler de olduğu gibi bir hiyerarşik bir yapı var. İl başkanımız, il koordinatörlerimiz, bölge koordinatörlerimiz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız. Bu şekil de bir yapılanmayla toplumun her kesimine ulaşmak, onların sorunlarına, beklentilerine, özlemlerine çözüm bulmak en öncelikli hedefimiz olacak" diye

konuştu.

GÜÇLÜ BİR YAPILANMAMIZ VAR

UBFED Samsun İl Başkanlığının kurulmasının ardından Trabzon, Artvin, Rize, Amasya, Çorum ve Tokat illerinde de il başkanlıklarını oluşturacaklarını sözlerine ekleyen Tolga Mollaoğlu, şunları dile getirdi.

"Genel Merkezimiz de kurucu olan ve halen önemli görevler de bulunan isimlerle birlikte bir arada olmak bizlere şevk ve onur veriyor. Federasyon statüsüne geçtikten sonra ülkemizin her bölgesi ve ilinde kurumsal bir sivil toplum kuruluşu olarak ilerlemek istiyoruz. Bu çalışmalarımızda hızlı bir şekilde devam etmektedir."

adminadmin