Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-02-2019 09:14   Güncelleme : 18-02-2019 09:14

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nden Ozan Arif Talimatı geldi mi!

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nden Ozan Arif Talimatı geldi mi!

Türk dünyası ve ülkücü camianın sevilen ismi Ozan Arif, 13 Şubat Çarşamba günü tedavi gördüğü gırtlak kanserine yenik düşerek hayatını kaybetti.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hakaret ettiği için hakkında dava açılan Ozan Arif’in cenaze töreni ise skandala sebep oldu.

Cenaze töreninden bir gün önce sosyal medyada açıklama yapan Çarşamba Ülkü Ocakları Başkanı İlhan Arıcı Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından cenazeye katılımın yasaklanmasından dolayı ‘ölmüş bir kişiye kin güden bir teşkilat yönetiminde olmak istemediğinden dolayı’ görevinden ayrıldığını duyurdu.

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL MERKEZİ TALİMAT GÖNDERMEMİŞ

Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nden edilen bilgiye göre teşkilatlara böyle bir talimat göndermediği öğrenildi. Akşam saatlerinde de Samsun Ülkü Ocakları Başkanı Aslan Kösef sosyal medyada yaptığı açıklamada “Ülkü Ocaklarının dini bir vecibe olan cenaze namazına katılmamak gibi bir kararı yoktur, olması beklenemez.

Şu süreçte ülkü ocakları ne yapılanları unutmuş ne kimsenin acısına saygısızlık etmiş, net şekilde sessiz kalmayı tercih etmiştir. Görevden alınışını ahlaksız bir şova çeviren meczup ve sapık şahsa inanlar, günlerdir haktan, hak yemekten bahsediyorlar. O ahlaksız bu dünyada, ona inananlar ruzı mahşerde haklarını alacaktır.” diyerek böyle bir emrin olmadığını teyit etti.

YÖNETİM GRUBU MESAJLAŞMALARI SKANDALI ORTAYA ÇIKARTI

Samsun Ülkü Ocakları il yönetim grubunda Teşkilatlanma Başkanı Uğur D. tarafından atıldığı belirlenen mesajda Genel Merkez tarafından cenazeye katılımın yasaklandığı birkaç kez açıkça vurgulanıyor. Aile dostu olduğunu bu sebeple katılacağını söyleyen Çarşamba ilçe başkanı İlhan ARICI ise, İl Başkanı Aslan KÖSEF tarafından görevinden alınacağının söylenmesi üzerine istifa ediyor.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ YÖNETİMİ CENAZEYE KATILDI

Ülkü Ocakları tarafında bu tartışmalar yaşanırken geçtiğimiz günlerde göreve getirilen MHP Samsun il başkanı Abdullah KARABIÇAK, MHP İlkadım İlçe Başkanı İkram ERDEMİR ve MHP Samsun il başkan yardımcılarının cenazeye katıldığı dikkat çekti.

 

adminadmin