Ekonomi
Giriş Tarihi : 18-06-2018 11:05   Güncelleme : 18-06-2018 11:05

Üniversite Hastanelerinin Borcu Ödeniyor

​Bakan Ağbal üniversite hastanelerinin ilaç firmalarına ve medikal şirketlere olan borçlarının 27 Haziran’da ödeneceğini ve de 2.9 milyar liralık alacağı iskonto ederek ödeyeceklerini açıkladı.

Üniversite Hastanelerinin Borcu Ödeniyor

Maliye Bakanı Ağbal, bir grup gazeteciyle bir araya gelerek soruları yanıtladı. Üniversite hastanelerinin ilaç firmalarına ve medikal şirketlere olan borçları konusunda hükümet olarak bir adım attıklarını anımsatan Ağbal, “Maliye Bakanlığı olarak üniversite hastanelerinin 31 Aralık 2017 itibariyle olan borçlarını üstlendik. Bu kapsamda 43 devlet üniversitemiz var. Aralık itibariyle 3.8 milyar lira üniversite hastanelerinin oluşan borcu vardı. İlaç firmaları ve medikal şirketler üniversitelere müracaat ettiler. Bu kapsamda 2.9 milyar liralık bir borcu ödeme imkanını sağlamış olduk” dedi.

400 MİLYONLUK İSKONTO

Bu alacağı iskonto ederek ödeyeceklerini ifade eden Ağbal, “Aslında bugün bu firmaların üniversitelerden olan 2.9 milyar alacağına karşılık biz 2.5 milyar lira ödeyeceğiz” ifadesini kullandı.

27 Haziran’da aktarılacak

Ağbal, “900 milyon lira alacak ilaç firmalarının” dedi. Önümüzdeki günlerde borçların ödenmesiyle ilgili işlemlerin tamamlanacağını belirten Ağbal, “27 Haziran'de firmaların alacağı para, üniversiteye aktarılacak” dedi.

Miray ÇİMEN / AKŞAM

adminadmin