Sağlık
Giriş Tarihi : 26-05-2019 13:00   Güncelleme : 26-05-2019 13:00

Ünlü Kalp Doktoru Mehmet Öz:Kendinizi Seviyorsanız Kuru Meyve Tüketin

Dünya Kuru ve Kabuklu Meyveler Kongresi’ne misafir konuşmacı olarak katılan ünlü kalp doktoru Mehmet Öz, kongre tarihine geçen bir konuşma gerçekleştirdi.

Ünlü Kalp Doktoru Mehmet Öz:Kendinizi Seviyorsanız Kuru Meyve Tüketin

Sağlıklı bir yaşam için insanın kendisi sevmesi ve kendine iyi bakması, egzersiz yapması, yeterli uyuması ve işlenmiş gıdalardan uzak durması gerektiğini ifade eden Dr. Öz, katılımcılara sağlıklı kuru meyveler tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Ünlü Doktor Mehmet Öz, 21. yüzyıl insanının yaşlanmayı geciktirmek istediğini ve 100 yaşın üzerinde yaşamak istediğini, gıda tüketiminde tercihini buna göre yaptığını dile getirdi. Kuru meyvelerin faydalarını anlatan Öz, "Kuru meyve şeker muhteviyatını dengeliyor, kuru yemiş diyetleri obeziteyi minimize edebiliyor, kolestorole iyi geliyor, kemik gelişimlerinde çok faydalı, kuru meyveyi doğru zaman planlayıp tüketirsen zayıflarsın, kalori değeri tatmin duygusu daha az yiyerek zayıflamış oluyorsun. Ben yaşlı değilim ve de yaşlanmak istemiyorum diyor bu yüzyılın tüketicileri daha uzun yaşamak için neler yiyoruz diye bakıyor insanlar. Kayası, kuru üzüm, incir burada öne çıkıyor. Kuru meyveler ve Tabiki sürdürülebilirlik çok önemli" şeklinde konuştu.

Kuru meyve üreticilerine ve ihracatçılarına da tavsiyelerde bulunan Doktor Öz, sözlerini şöyle tamamladı; "Kuru meyve tanıtımlarımızı duygularımızı da katarak anlatıp tanıtmak tüketimi arttırmalıyız. İnsanlar insan sağlığına uygun, ilaç kalıntısız temiz ürünler yemek yiyorlar ve etiketlerine bakıyorlar. Sosyal medya ile insanları tüketim toplumu haline getirmeliyiz. Üretim yaparken, yaşadığımız dünyayı da temiz tutmamız gerektiğini unutmamalıyız."

adminadmin