Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-12-2017 09:23   Güncelleme : 01-12-2017 09:23

Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü FETÖ’cüleri mi koruyor?

Feza okulları’nın SASKİ ve YEDAŞ’a ne kadar borcu var!

Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü FETÖ’cüleri mi koruyor?

Akasyamhaber almış olduğu bir duyumu haberleştirmek için Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü’ne bilgi edinme kanunu muvacehesinde başvuruda bulundu.

FETÖ’nün eğitim yuvası olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan Samsun Feza Eğitim Kurumlarının Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ ile YEDAŞ’a yüklü miktarda borç bıraktığına dair aldığımız duyum hakkında sağlam bilgi ve belgeye dayalı haber yapmak üzere Samsun vakıflar bölge Müdürlüğü’ne,

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılarak mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü uhdesine geçen aşağıda isimleri belirtilen okulların kapatılmadan önceki elektrik – YEDAŞ ve Su – SASKİ abone numaralarıyla birlikte toplam su ve elektrik borçlarının dökümünü Bilgi Edinme Kanunu uyarınca tarafımıza verilmesini arz ederim” şeklinde bir dilekçe ile müracaat ettik.

Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü’nden talebimiz, Özel Feza Anadolu Lisesi, Özel Feza İlkokulu, Özel Feza Fen Lisesi, Özel Feza Berk Anadolu Lisesi, Özel Feza Berk Sosyal Bilimler Lisesi, Özel Feza Berk İlkokulu, Özel Feza Berk Fen Lisesi, Özel Feza Ortaokulu, Özel Feza Berk Ortaokulu, Özel Feza Berk Anadolu Sağlık Lisesi, Özel Feza Sare Daştan İlkokullarının SAKİ ve YEDAŞ’a olan borçlarını öğrenmekti.

Bu okullar Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne bütün borçları ve mal varlıklarıyla birlikte devredilmişti.

Sonra bu okulların tamamı Samsun Milli Eğitime devredilerek eğitim ve öğretime kazandırıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü bütün okullara yeni sayaç ve yeni abone numaraları aldığı için bu borçları vakıfların dışında başka bir yerden de öğrenme sansımız yoktu.

GELEN CEVAP ŞAŞIRTICI OLDU

TC Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden gelen cevapta “vakıfların veya kiracı durumunda bulunanlara ait borç ve alacakları ile ilgili tarafınıza bilgi verilmesi uygun bulunmamıştır” denilerek talep ettiğimiz bilgilere ulaşmamız engellendi.

VAKIFLAR FETÖCÜLERİ NEDEN KORUYOR

Ulaşamadığımız bilgilerle birlikte Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü tarafından kimin neden korunduğu da merak konusu olurken FEZA okullarının SASKİ ve YEDAŞ’taki koruyucuları da ayrı bir muamma ve soru işareti olarak kaldı.

Şimdilik…

adminadmin