Sağlık
Giriş Tarihi : 06-03-2017 13:26   Güncelleme : 06-03-2017 13:26

Varislerde Lazer Ve Köpük Tedavisi

VM Medical Park Samsun Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği'nden varis hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Atilla Saraç, “Varisin, sadece estetik açıdan önlem almayı gerektiren bir hastalık olmadığını, tedavi edilmediği takdirde başka sağlık sorunlarını da beraberinde getireceğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Saraç, "Varisler tedavi edilmediğinde ciltte ülserlere, iyileşmeyen yaralara, kan pıhtılaşmasına yol açmakta ve tedavi oldukça zorlaşmaktadır. Bu nedenle varis yalnızca estetik açıdan değil, sağlık açısından da önlem almayı gerektirmektedir." dedi.

Varislerde Lazer Ve Köpük Tedavisi

Lazer ve köpük tedavisinin avantajlarından bahseden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Atilla Saraç , "Klasik varis ameliyatı yerine artık günümüzde lazer ve köpük tedavisi yöntemleri tercih edilmektedir. Çoğunluk olarak hastaların bacaklarındaki varisler yaygınsa lazer ve köpük tedavisi uygulanmaktadır. Köpük tedavisi için verilen ilaç, varis bulunan damarın büzülerek yok olmasını sağlar ve bunun sonucunda bir daha o damar da varis oluşmaz. Normal verilen sıvılar damar içerisinde kana karıştığından dolayı etkisini zamanla kaybeder fakat köpük tedavisi ile verilen ilaç o bölgede kalarak etkinliğini devam ettirmektedir. Köpük tedavisi poliklinik şartlarında yapılmaktadır. Hasta işlemden hemen sonra normal yaşantısına devam edebilir. Klasik ameliyata göre avantajlı olan bu yöntemde cerrahi kesi yapılmadığından hastanın hastanede yatmasına gerek kalmamaktadır. Klasik ameliyatlarda hastaya genel anestezi uygulanmakta yada belden iğne yapılmaktadır. Bu durumda hasta 1-2 gün hastanede yatmak zorunda kalmaktadır. Lazer ve köpük tedavisinde ise lokal anestezi yapılmakta ve hasta çok daha çabuk iyileşip sosyal yaşantısına ve işine dönebilmektedir." şeklinde konuştu.

Varislerin özellikle fazla ayakta kalındığında meydana geldiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Atilla Saraç, "Sıcak havada bacaklarda ciddi ağrı, gerginlik, şişme, yanma, gece krampları, kaşıntı gibi şikayetlere yol açmaktadır. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte lazer ve köpük tedavisi ile hasta ayaktan kolayca tedavi edilebilmektedir." şeklinde bilgi verdi.

adminadmin