Sağlık
Giriş Tarihi : 16-11-2019 12:37   Güncelleme : 16-11-2019 13:50

VM medical Park Samsun Hastanesi’nde Geleneksel ve tamamlayıcı tıp ünitesi hasta kabulüne başladı

VM medical Park Samsun Hastanesi’nde Geleneksel ve tamamlayıcı tıp ünitesi hasta kabulüne başladı

VM Medical Park Samsun Hastanesi’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nde (GETAT) hasta kabulüne başlandı. Anestezi ve Reanimasyon Kliniği'nden Uzm. Dr. Kemal Toprak “Ünitemizde akupunktur, ozon terapi, PRP ve kök hücre tedavisi, proloterapi ve nöralterapi hizmetleri vermekteyiz” dedi.

AKUPUNKTUR VE OZON TERAPİSİ HANGİ HASTALIKLARDA ETKİLİ?

Akupunktur tedavisini ve ozon terapisini anlatan Uzm. Dr. Kemal Toprak şunları söyledi: “Akupunktur sayesinde, vücutta akupunktur noktalarının uyarılması ile oluşan elektrik akımıyla vücuttaki enerji dengesizlikleri düzelir. Hormonal sistem dengesi sağlanır, böylelikle vücudun bioritmi dengeye ulaşır. Stres ortadan kalkar, mutluluk hormonları (endorfin ve serotonin) salgılanır. Doğada bulunan ozon gazı da insan vücudunda farklı işlevsel etkileri sayesinde medikal tedavi olarak kullanılmaktadır. Kan dolaşımını hızlandırır, dokulara oksijen taşınmasını arttırır ve dokuların beslenmesine yardımcı olur. Epidural, paravertebral ve disk içi ozon uygulayarak diskin ve omurga çevresindeki dokuların kanlanmasını ve oksijenlenmesini arttırarak tedavi edebilmekteyiz.’’ diye açıklama yapan Uzm. Dr. Kemal Toprak  ‘’ bel ve boyun fıtıklarını, migren,  astım ve alerjik rahatsızlıklar, diyabet ve tansiyon gibi kronik rahatsızlıklar, obezite, stres, depresyon, kronik yorgunluklar, fibromiyalji, hormonal dengeyi sağlamak, stresi ortadan kaldırmak, mide rahatsızlıkları, enflamatuvar bağırsak ve irritable bağırsak rahatsızlıkları, kadın yumurtası ve erkek sperm kalitesini artırmak ve rahim iç yüzeyini düzenleyerek bebeğin rahimde tutulmasını sağlamak suretiyle tüp bebek ve kısırlık tedavisinde de etkili sonuçlar almaktayız” diyerek akupunktur ve ozon terapisi tedavisine dikkat çekti.

PRP İLE KIRIŞIKLIK TEDAVİSİ YAPILIYOR

Uzm. Dr. Kemal Toprak, PRP tedavisi ile ilgili olarak da, “PRP, trombositten zengin plazma demektir. Hastadan alınan kan, santifirüj cihazı ile kök hücre, onarıcı hücre ve büyüme faktörlerinden zengin plazma elde edilir. Bu plazma hasar görmüş dokulara enjekte edilir. Saç dökülmeleri, sivilce izi ve cilt kırışıklarında, eklem kireçlenme ve harabiyetlerinde PRP ile kök hücre tedavisiyle etkili sonuçlar alınmaktadır’’ diye konuştu.

PROLOTERAPİ VE NÖRALTERAPİ HANGİ AĞRILAR ÜZERİNDE ETKİLİ?

Proloterapi ve nöralterapinin de birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını kaydeden
Dr. Toprak, “Bu hastalıklar arasında baş, boyun, bel ve sırt ağrıları, bel ve boyun fıtığı, kas iskelet sistem rahatsızlıklarında olumlu etkisi görülmekte ve hasarlı bölgeyi onarmaktadır. Proloterapi ağrıyı gidermeye değil problemi gidermeye yönelik bir tedavi şeklidir. Problemin kaç seansta giderileceği ise tamamen hastanın durumuyla ilgilidir.’’ diyerek açıklamasını sonlandırdı.

adminadmin