Güncel
Giriş Tarihi : 13-07-2020 18:09   Güncelleme : 13-07-2020 18:13

Wayfair ve Trendyol Çocuk Kaçakçılığı Mı Yapıyor?

ABD’de internet üzerinden ev eşyaları satan Wayfair için son günlerde suç iddiaları gündeme geldi. Bir paylaşım sitesinin ortaya attığı iddiaya göre Wayfair'de insan kaçakcılığı, ürün isimleri aracılığı ile yapılıyor.

Wayfair ve Trendyol Çocuk Kaçakçılığı Mı Yapıyor?

ABD’nin en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan Wayfair son dönemde bir sosyal paylaşım sitesi olan Reddit’in suçlamalarıyla adından söz ettiriyor. Sitede bir kullanıcının iddiasına göre; Wayfair, kaçırılan çocukların ticaretini site üzerinden yürütüyor.

 

WAYFAİR OLAYI İDDİASI NEDİR?

Wayfair’in adının insan kaçakçılığı ile anılmasının nedeni olarak şirketin sattığı ürünlerin fiyatı ve adlandırılması gösteriliyor.

Henüz resmi bir dayanağı olmamasına rağmen başta Reddit ve Twitter tarafından büyük destek bulan iddialar birçok ülkeden kullanıcının dikkatini çekti. Sitede oldukça yüksek rakamlarla satışa sunulan ürünlerin, kayıp çocukların ismini taşıdığı fark edilmesi tartışma yarattı.

İddianın ortaya atıldığı kişilerce Wayfair’ın ürün satmadığı insan ticareti yaptığı ve ürün satışının ise buna paravan olduğu söyleniyor. Ancak bu iddialar ise firma tarafından reddedildi. Ardından ise Wayfair, ürünleri siteden kaldırdı ve isimlendirme konusunda bir sorun olduğunu bu yüzden de ürünlerin kaldırıldığını açıkladı.

 

WAYFAİR YETKİLİLERİNDEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Newsweek'e konuşan WAYFAİR yetkilileri, ürünlerin bu kadar pahalı olması ve söz konusu isimlerin verilmesine dair iddialar hakkında "Tabii ki bu iddialar gerçek değil. Söz konusu ürünler, doğru fiyatlandırılan endüstriyel sınıf dolaplardır. Tedarikçi tarafından sağlanan fotoğrafların ve açıklamaların yüksek fiyat noktasını yeterince açıklamadığını kabul etti. Ürünleri yeniden adlandırmak ve fiyat noktasını netleştirmek için ürünü doğru bir şekilde tasvir eden daha ayrıntılı bir açıklama ve fotoğraflar sunmak için ürünleri geçici olarak siteden kaldırdık." açıklamasını yaptı.

 

TÜRKİYENİN WAYFAİR’I TRENDYOL MU?

 

TRENDYOL DA ÇOCUK ÜRÜNLERİ NEDEN ÇOK PAHALI?

Gündeme bomba gibi düşen Wayfair’ın ürün satmadığı çocuk ticareti yaptığı iddası gözlerin  Türkiyede Trendyol’a çevirilmesine neden oldu.

Sebebi ise Trendyolda çocuk ürünlerinin fahiş fiyatlara satılması ve halı ölçülerinin içinde çocuk beden ölçülerininde yer almasıydı.

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından trendyol yaptığı yazılı açıklamada böyle bir konuda kurumlarının adının geçmesinden üzgün olduklarını ve veri girişlerinin hatalı olduğunu belirtti.

İddalara bu şekilde yanıt veren TRENDYOL’a tepkiler hala büyüyor.

Recep YAZGANRecep YAZGAN