Teknoloji
Giriş Tarihi : 16-06-2019 15:05   Güncelleme : 16-06-2019 15:12

Whatsapp'ta Toplu Mesaj Gönderenlere Dava!

Whatsapp'tan toplu mesaj atanlara dava açılabilecek. Facebook grubuna ait WhatsApp, uygulamasının ismine lekele getirecek durumları engellemek için harekete geçildi.

Whatsapp'ta Toplu Mesaj Gönderenlere Dava!

WhatsApp'tan kullanıcılara çok önemli uyarı daha geldi. Whatsapp, toplu mesajlar yoluyla dağıtılan yanlış haberlerin önüne geçmek için toplu mesaj atanlar hakkında dava açabileceğini duyurdu.

Toplu mesaj atanlara dava açılabileceğini duyuran WhatsApp, uygulama üzerinde yayılan sahte mesajlar konusu üzerine odaklandı. Dünyanın en popüler mesajlaşma platformlarından biri olan WhatsApp, aynı mesajı fazla sayıda kişiye gönderen kullanıcılara dava açılabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan istatistiklere göre kullanıcıların %52'sinin haberleri WhatsApp üzerinden aldığı ortaya çıktı. Buna göre WhatsApp üzerinden haberi alan kişilerin o habere güvenerek davranış sergilediği gözlendi. Uygulama üzerinden paylaşılan içeriklerin suç işlemeye yol açtığı yol açtığı anlaşıldı.

WHATSAPP'TAN AÇIKLAMA!

WhatsApp'tan yapılan resmi açıklamada kötüye bağlantı kullanıldığı taktirde yasal işlemler başlatılacağı ifade edilerek şöyle dendi:

"7 Aralık 2019'da başlayarak, WhatsApp, otomatik veya toplu mesajlaşma veya kişisel olmayan kullanım gibi, Hizmet Şartlarımızı ihlal eden veya istismarda bulunanlara, otomatik veya toplu mesajlaşma gibi ihlallerde bulunduğunu belirlediklerine karşı yasal işlemlerde bulunacaktır. kötüye kullanım 7 Aralık 2019'un ötesinde de devam ederse veya bu şirketler söz konusu tarihten önce başka platformda kötüye bağlantısı kanıtlanırsa, yasal işlemlerde bulunacağımızı bildiririz.

adminadmin