Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 28-03-2017 10:54   Güncelleme : 28-03-2017 10:54

Yapmayın samsunspor’a yazık olacak!

Yazıktır beyler yapmayın! Samsunspor’a yazık olacak. Tam takım rayına girmiş uyum içinde çok güzel işler yaparken bu olanları anlamak mümkün değil.

Yapmayın samsunspor’a yazık olacak!

 Önce büyük Samsunspor taraftarına bir çift söz edelim. Samsunspor taraftarı her koşulda takımının yanında olmuştur, kötü sonuçlanan ilk yarının bitiminde futbolcuları tribüne çağırıp moral veren ve maçın ikinci yarısına moralli çıkmasını sağlayan sizlerdiniz. Hatta takımın sıralamada ki durumu riskliyken bile kötü bitmiş bir maçın ardından takımı tribüne çağırıp moral veren sizlerdiniz. Ne oldu böyle? (tepki için orada bulunan grubu kastediyorum) hem de futbolcuların haklı olduğu bir durumda bu şekilde takıma tepki vermeniz Samsunspor’a zarar verebilir. Samsunspor tarihinin en sıkıntılı sürecini geçiriyor yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, biraz daha sabır gerekiyor. Yönetim olağanüstü gayret içinde biraz daha sabır gerekiyor. Futbolcular, hocalar, yöneticiler gidebilir ama taraftar her zaman var olacaktır bu takım taraftarın takımı, onun için taraftar geleceği düşünmek ve daha dikkatli olmak zorunda. Bu takımın sahibi taraftardır ama bu durum taraftara bir insan emeğinin karşılığını istedi diye ona bu şekilde davranma hakkını vermez.

Kendinizi futbolcu kardeşlerimizin yerine koyun çalışıyorsunuz ve başarılısınız ama kiranızı ödeyemiyorsunuz, kredinizi ödeyemiyorsunuz, ailenize para gönderemiyorsunuz ne yaparsınız? Mutlaka bir tepki gösterirsiniz.

Profesyonel futbolcunun hiç bir kulüpte alacağı kalmıyor buna biz burada şahidiz ama bu topçuların ya acil paraya ihtiyacı varsa ne olacak. Paraya ihtiyacı varken tahsil etmek istemesi anasının ak sütü gibi hakkıdır,  yoksa kimsenin parası kimsede kalmaz. “Medyaya yansıyan doğru ise” durum üzüntü verici. Gurbetten, yurt dışından gelmiş bir futbolcunun kapısına ev sahibinin gelip ya kirayı öde ya da çık demesinin insanda yaratacağı travmayı bir düşünün. Keşke bu durumlar hiç oluşmasaydı, keşke bunlar hiç yaşanmasaydı. Bu takım Osman hocanın da dediği gibi karakterli oyunculardan oluşuyor.

Hele bu durumda ki bir takıma gelip böyle bir performans sergilemek her babayiğidin harcı değil bu takımı kuran ve bu performansı oluşturan Osman hoca, ekibi ve futbolcu kardeşlerimizi baş tacı yapmamız gerekiyor. Tatsızlık yaşanan videoyu izlerken tüylerim diken diken oldu. Allah razı olsun! Osman hoca, Fatih ve Mustafa kardeşimizden ortamı yatıştırdılar. Bu olayı yapan kardeşlerim lütfen ilk idmana bir tepsi baklava alıp gidin takımla buzları eritsin.

Bakın yakın tarihte bir olay yaşadık o olay bizim Süper Lige çıkışımızı engelledi. Ümit Özat hoca koşmadığı ve mücadele etmediği için Ofoedu’yu kadro dışı bırakmıştı. Hepimiz yönetim de dahil Ofoedu’nun affı için baskı oluşturdu. Ümit hoca da gönülsüz bir şekilde affetti kadroya aldı ama o olay ahengimizi bozdu ve bizi Süper Ligden etti. Bakın şimdi durumumuz ortada o zaman hocanın kararına saygı duyulsaydı; bu gün biz Süper Ligde olurduk. Bu gün ise böyle bir tatsızlığın getireceği durum daha vahim olabilir bir alt lige düşebiliriz Allah muhafaza.

Bu takıma ve Osman hocaya sahip çıkalım bu takım birkaç takviye ile bizi Süper Lige İnşallah taşıyacaktır. Büyük Samsunspor taraftarı Balıkesir maçında tribünleri doldurup sabırla sonuna kadar takımımıza destek vermek zorundayız bu maç bizim için çok önemli.

Futbolcu kardeşlerimden de aynı başarılı performansı bekliyor ve üç puan almalarını istiyoruz çünkü bunu yapabilecek kapasite onlarda var. Hadi gösterin gücünüzü.

Adnan ÖZ

adminadmin