Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 21-01-2020 11:02   Güncelleme : 21-01-2020 11:02

Yeni Sistem/Devletten Beklentilerim-3

Yeni Sistem/Devletten Beklentilerim-3

Bir Bilim Adamının biri büyük diğeri yavru iki tavşanı varmış. Kapının eşiğinde iki delik açmış;  açtığı deliklerden bir büyük diğeri küçük.  Vatandaşın biri sormuş; “Beyim niye  iki delik açmışsınız?” . O da demiş ki, “Büyük delikten büyüğü, küçük delikten küçüğü geçsin diye açtım”. Vatandaş demiş ki, “Efendim o büyük delikten küçüğü de geçebilir, bence diğer küçük deliği boşuna açmışsınız.”. Adam demiş ki, “inanın bu aklıma gelmemişti.”

Bu hadiseyi niye anlattım derseniz, inanın ben benim diyen adam bazen burnunun ucundaki sorunu fark etmiyor. Sağındaki solundaki adamlar da değişik nedenlerden dolayı ona hatırlatmıyorlar ve o sorun orada kala kalıyor. Ayrıca başka başka sorunların da oluşmasına sebep oluyor.

Diğer iki makalede yedişer sorun dile getirdim, bu yazımda da yedi sorundan/öneriden bahsedeceğim, bunlar temel meseleler olmasına rağmen daha nice sorunlar da yerinde kalacak.

Asıl meselemize dönelim, diğer iki makalemde daha çok genel sorunlara değinmiştim, şimdi bir az yerele inelim, yerel huzur bulsun ki genel rahat etsin.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN