Analiz
Giriş Tarihi : 16-06-2018 10:08   Güncelleme : 16-06-2018 10:08

Yereldeki siyasetçiye kızıp Erdoğan’a oy vermemek!

Yereldeki siyasetçiye kızıp Erdoğan’a oy vermemek!

Erdoğan’ı yerelde olan her şeyi biliyormuşçasına yargılamak, yerelde birkaç kişi için faturayı Erdoğan’a kesmek çözüm müdür üzerinde düşünme gerek.

Siyasetin nabzını büyük şehirlerde tutmak oldukça zordur. Her büyükşehirde farklı ilçelerden farklı partilerden seçilen belediye başkanlarının olması, il genelinde siyasetin seçimler açısından nasıl şekilleneceğini yönelik tahminleri zorlaştırır desek yanlış olmaz. Bunun yanında tek bir partiye çoğunluk itibariyle oy veren illerde aynı zorluk yaşanmasa da o illerde sürprizler yaşanmayacak anlamına da gelmiyor.

İllerden ilçelere doğru gittiğimizde ise durum biraz daha illere göre netleşiyor diyebiliriz. Önceden X Partisine büyük oranda oy veren bir seçmene sahip ilçenin başka bir partiye kaydığını veya önceki seçimde Y partisine oy veren bir ilçenin yeni seçim öncesi X partisine kaydığını gözlemleyebilirsiniz. Seçim sonuçları açısından ise ilçe bazında yapılan tahminlerin illere göre daha gerçekçi sonuçlandığını da buraya ekleyelim. 

İktidar partisinin seçim öncesindeki durumunu birkaç ilçeye bakarak değerlendirerek ele alacak olursak çoğunlukla yerelde ilçe başkanı veya ilçe belediye başkanlarından şikâyetçi olan seçmenlerin iktidar partisinden uzaklaştığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ortaya konulan iddiaların ve yapılan şikayetlerin doğruluğunu veya yanlışlığını bilemediğimiz için iddiaları burada dile getirmenin bir anlamı yok. 

Sadece ülkesinin değil bölgenin ve hatta dünyadaki bütün Müslümanların, mazlumların ve mağdurların yükünü omuzlarında hisseden bir lideri, yerelde birkaç siyasetçi veya siyasetçi görünümlü menfaat perestlere bakarak yargılamak çok da mantıklı olmasa gerek. 

Madem ilçenizin veya beldenizin yerel siyasetçilerinden memnun değilsiniz iddialarınızı artık partinin genel başkanı da olan Erdoğan’a (CİMER) ulaştırabilirsiniz. İstenilen siyasetçi profilini oluşturmak ve siyasete kazandırmak için yapılması gereken sadece biraz cesur olmak o kadar. Ama bu cesareti göstermeden sanki Erdoğan’ı yerelde olan her şeyi biliyormuşçasına yargılamak, yerelde birkaç kişi için faturayı Erdoğan’a kesmek çözüm müdür üzerinde düşünme gerek. 

Yani yereldeki siyasetçilere kızıp Erdoğan’a oy vermemek çözülmesini istediğiniz sorunları daha da artıracak olanlara ülkeyi teslim etmek demek olabilir. Bunun üzerinde de ise aklıselimce düşünmek gerek! 

İkram Bağcı / Diriliş Postası

adminadmin