Samsun Haber
Giriş Tarihi : 22-04-2019 14:31   Güncelleme : 22-04-2019 14:31

Yıldız Gençlik Kulübü Geleneksel Okçuları Tokat’tan Başarıyla Döndü

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Okçular Vakfı tarafından düzenlenen, Tokat Belediyesi sponsorluğunda, 21 Nisan 2019 Pazar günü 7’inci Fetih Kupası Tokat Bölge elemesi gerçekleştirildi.

Yıldız Gençlik Kulübü Geleneksel Okçuları Tokat’tan Başarıyla Döndü

Samsun Yıldız Gençlik, Puta Koşusu ve Menzil Koşusu olarak yarışmaya katılım sağladı. Puta koşusunda; Genç bayanlar kategorisinde Rümeysa Bulut, büyük erkekler kategorisinde Hüseyin Şengül, Ömer Faruk Şengül, Recep Şengül ve büyük bayanlar kategorisinde Edanur Tokgöz dereceye girerek İstanbul’da düzenlenecek olan dünyanın en büyük karma okçuluk müsabakası Fetih Kupasında yarışma hakkı elde ettiler.

Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu yaptığı açıklamada; ‘’Yıldız Gençlik Kulübümüze desteklerinden dolayı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş beye, Tokat Valisi Ozan Balcı beye, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan beye, organizasyon sponsoru Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu beye ve yarışmanın organizasyonunu yapan Okçular Vakfı yönetimine teşekkür ederim. Samsun Yıldız Gençlik olarak Geleneksel Okçuluk eğitimi verdiğimiz, Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürlüğüne, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlyas Kılıç Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğüne, Mektebi Cihan İlkokulu Müdürlüğüne, Samsun Açı Okulları Müdürlüğüne ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür ederim.  Yarışmaya katılan tüm kabzadaşlarıma (okçu arkadaşlarıma) teşekkür ediyor ve diğer müsabakalarda da başarılar diliyorum. Köklü kültürümüzün önemli bir parçası olan geleneksel okçuluğu bir spor dalı olarak gençlerimize öğreten kulüp eğitmenlerimize teşekkür ederim.'' dedi.

 

adminadmin