Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 10-11-2012 10:05   Güncelleme : 10-11-2012 10:05

Yılmayan Uyanıkların çakallıkları...

Sevgili dostlar ve Samsunlular sizlerle bundan sonra bazı yazılarımla bir araya geleceğim

Yılmayan Uyanıkların çakallıkları...
Sevgili dostlar ve Samsunlular sizlerle bundan sonra bazı yazılarımla bir araya geleceğim.
 
Yazmak derken benim asıl işim yazmak değildir ama bazı dostlarım bana yazmamı tavsiye edince ben de Samsun ve Samsunspor için sizlerle bildiklerimi paylaşmak istedim.
 
Menteşoğlu ailesini Samsun’da bilmeyen yoktur. Menteşoğlu isminin Samsun’a en büyük imzası da herkesin bildiği gibi Samsunspor olmuştur. Sizlerle ilk yazılarımda Samsunspor ile ilgili bazı bildiklerimi paylaşmak istiyorum.
Son zamanlarda rahmetli babam Hasbi Ağa'nın Samsun halkı ve Samsunspor camiasının gönlünde kurmuş olduğu tahta göz dikenleri ibretle izledik...

Samsunspor’un birinci ligde ve Türkiye’nin en büyük ve en güçlü takımları arasına sokanın rahmetli babam Hasbi Menteşoğlu olduğunu kimse inkar edemez. Ama babamın dost bildiği bazı çakallar tarafından babam Hasbi Menteşoğlu, yapılan komplolarla bitirmeye çalışılmıştır.

Bu komplolar sonucu yıllarca hukuk mücadelesi verilmiş ve neticede Menteşoğlu ismi aklanmıştır.

Menteşoğlu ismi aklandı aklanmasına ama bizim için ismimiz kadar önemli olan Samsunspor maalesef komplolardan ve tabiri caizse bazı çakallardan kurtulamadı.

Dün Hasbi Ağaya kumpası kuran çakal sürüsü bugün de rahmetli büyüğümüzün Samsunspor için uğraşıp didinmeleri sonucu şehrimizin takımını çok iyi seviyelere getirmesiyle taraftarın gönlünde kurduğu tahta göz dikmişlerdir.
Yılmadan uyanıkça uygulamaya konulan bu ibretlik durumu, Menteşoğlu ailesi olarak içimizden gülerek seyrettik...
 
Rahmetli büyüğümüzün hiç bir çıkar gözetmeden, amacı sadece şehrin takımını hak ettiği yerlere getirmek olduğunu unutan bu yılmayan uyanıklar;
Kulüp üzerinden nemalanma yoluna gitmiş ve ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır...

Kendini zeki sanan yalnız foyalarının sonunda ortaya çıkacağını bir türlü hesaba katamayan bu yılmayan uyanıklar, Samsunspor’u yönetmenin yaptıkları kurnaz ticaretle köylünün kanını emmek ve borsada milletin parasını hortumlamak kadar kolay olduğunu zannettiler.

Bu yılmayan uyanıklar kendilerinden o kadar eminlerdi ki, kendilerini devletten dahi üstün görmeye başlamışlardı.

Ve nitekim devlet kimsenin kendisinden büyük olmadığını yapmış olduğu operasyon sonucu 70 kişilik bir dava dosyası ile göstermiştir.
 
Dava dosyası dışında kalan yılmayan uyanıklar ise etekleri tutuşmuş ve Samsunspor camiasına adeta enayi dercesine, takımı düşürdükten sonra kaçmış ve hatta Samsun'u terk etmek zorunda kalmışlardır...
Ülkemizde acı bir gerçekte spor kulüplerinin en iyi kara para aklama alanına çevrilmiş olmasıdır.

Denetimden uzak olan spor kulüplerine milletin kanını emen kan emiciler tarafından ellerindeki kara paraları aklama yoluna gitmişlerdir.
Öncelikle devletin Samsunspor üzerinden kimlerin kara para akladığını detaylı şekilde araştırması gerekmektedir.

Kulübe milyon dolarlar verdiğini iddia edenler bunu ispatlamak zorundadırlar!!!
Kimse nerden buldun yasası yok diye göz göre göre Samsunspor üzerinden para aklamanın bu kadar kolay olacağını sanmasın…
 
Geçtiğimiz günlerde Ragıp Göker kardeşimin Hedef Halk Gazetesi'nde yazmış olduğu yazı dizisini hayretler içerisinde takip ettim.

Maliye müfettişleri tarafından fındıktaki fiyat düşüklüğü nedeniyle defterleri incelenen Kazım Yılmaz'ın bir taraftan kulübe para akıttığını beyan ederken,
Diğer taraftan başında olduğu kulübe yine kendisi tarafından temlik uygulandığını okudum.

Yani bir cebinden kulübe para verip diğer taraftan temliklerle verdiğini iddia ettiği parayı kulüpten çektiğini öğrenmiş olduk.

Bir insan kendisine neden temlik uygular ki?..

Akıllara böyle bir durumda iki seçenek gelmektedir;

1- Kulübe verdiğini iddia ettiği para kesinlikle verilmemiş, ortadaki para süper lig gelirleri ve canlı yayın gibi gelirlerden gelen paralardır.

2- Yasal yoldan kazanılmayan paraların kulüp üzerinden aklanması..

Kimseyi karalamak istemeyiz.

Fakat bu durumun aydınlatılması önem arz etmektedir.

Bunu aydınlatacak olanda devlettir.

Devlete burada büyük görev düşmektedir.
 
Önümüzdeki yazılarımızda sizlerle rahmetli babamın kulüp kasasında bıraktığı 50 milyon doların nasıl ve kimler tarafından hortumlandığını işlemeye çalışacağız…
adminadmin