Gündem
Giriş Tarihi : 26-11-2013 20:44   Güncelleme : 26-11-2013 20:44

YUSUF ZİYA YILMAZ’IN PANİK ATAĞI!

Gündeme bomba gibi düşerek siyasi kulislerde şok etkisi yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şara’nın istifa haberinin ayrıntıları belirlenmeye başladı..

YUSUF ZİYA YILMAZ’IN PANİK ATAĞI!
İddialara göre Geçtiğimiz Cuma günü Ankara’ya giden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Başbakan ile görüşmek istedi.

Başbakan ile görüşemeden Samsun’a dönen Yılmaz, uzun bir süre evinden dışarı çıkmayarak son Peşrevinin hazırlıklarına başladı.
.
İSMİ AÇIKLANMAYINCA ŞOK OLDU!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu gün TBMM Grup Toplantısı'nda belirledikleri belediye başkan adaylarının isimlerinin arasında kendi ismini göremeyince şok olan Yılmaz  Kenan Şara’dan istifa etmesini istedi.. 

Yusuf Ziya Yılmaz’ın beklenilmeyen bu  çıkışı karşısında ilk şaşkınlığının ardından istifasını vererek Büyükşehir Belediyesini terk eden Kenan Şara, Gazetesi’nde kurmaylarıyla durum değerlendirme toplantısına oturdu..

Haber Yayına hazırlandığı sıralarda toplantı halen devam ediyordu ve Büyükşehir Belediyesi’nde Kenan Şara’nın odasında nöbet tutan görevli Şara’yı soranlara izinde olduğu söylüyordu..

SON ÇIRPINIŞLAR

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, yeniden aday olamayacağını anlayınca son kozlarını da oynamaya başladı. Ekip arkadaşlarını gözden çıkaran Yılmaz, son hamle olarak işadamlarından Ankara'ya baskı yapmaları için harekete geçmelerini istiyor..

Osman Genç'in adaylığının kesinleşmesinin ardından ayak oyunlarına başvuran Yusuf Ziya Yılmaz, Genç'in adaylığını engellemek için büyük çaba sarf ediyor.
 
Daha önce belli olmamasına rağmen kendi gazetesinden ve 10 Bin Dolar karşılığı yaygın medyada  "Samsun'un adayı kesinleşti, aday Yılmaz'dır" haberi yaptırdığı iddia edilen Yılmaz, yanından uzaklaştırarak, “Mezardan babam kalksa gelse  görevden almam” dediği Kenan Şara’nın ipini yeniden aday olabilmek hevesiyle çekti..

KÖKTAŞ, OLAYIN NERESİNDE?

AK Parti Genel Merkezi'nde komisyondan çıkmayan ve dosyası rafa kaldırılan Yılmaz'ın son oyunlarına Genel Merkez'in itibar etmeyeceği öğrenilirken, Kenan Şara'nın görevden ayrılmasını normal olarak yorumlayan AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın bu işin neresinde olduğu sorusu kafalarda oluştu.

Birlikte mi hareket ediyorlar?

Köktaş'ın, Şara'nın görevden ayrıldığı haberi henüz duyulmadan şahsi tweet hesabından olayı duyurması, Köktaş, "Yılmaz ile birlikte mi hareket ediyor?" sorusuna neden olurken, Yılmaz'ın çabasının aday gösterilmesi için yeterli olmayacağı bildirildi. Yaşanan son gelişmeler, Yılmaz'ın son çırpınışları olarak yorumlandı.
 
adminadmin