Samsun Haber
Giriş Tarihi : 15-10-2014 16:00   Güncelleme : 15-10-2014 16:00

ZABITADAN ÇEVRE KİRLİLİĞİ DENETİMİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri caddelerde çevre temizliği denetimi yaptı

ZABITADAN ÇEVRE KİRLİLİĞİ DENETİMİ
Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri caddelerde çevre temizliği denetimi yaptı.
Ekipler, özellikle İlkadım ilçesindeki İstiklal Caddesi üzerinde yaptıkları denetimlerde çevreyi kirletenler ve yerlere sigara izmariti atan yaklaşık 20 kişiye Kabahatler Kanunu’na aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle 31 TL para cezası keserken, çok sayıdaki vatandaşa da çevreyi kirletmemeleri yönünde uyarılarda bulundu.
Yeni düzenlemesinin yapıldıktan sonra vatandaşların gezinti yeri haline gelen İstiklal Caddesi’nde denetim yapan zabıta ekipleri, yerlere sigara izmariti ve paketi, çekirdek kabuğu veya tükürerek çevre kirliliğine yol açanlara ceza uyguluyor.
Uygulama hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Yılmaz Açıcı, “Özellikle İstiklal Caddesi’nin yeni düzenlemesi yapıldıktan sonra orası görsel bir alana dönüştü. Vatandaşların büyük bir teveccühü ile büyük bir gezinti haline geldi. Gördüğümüz kadarıyla insanlar bu alanda gezerken, çevre kirliliği ile duyarsız olduğunu gördük. Bununla ilgili de çok şikayetler almaya başladık. Biz de bunun kamuoyunda duyarlılığı adına böyle bir uygulamaya başladık. Ekiplerimiz sürekli orada yere çöp ve izmarit atanlarla ilgili denetim yapıyorlar. Bunun tespiti halinde de ilgililere Kabahatler Kanunu doğrultusunda cezai işlem uyguluyorlar. Bunun şuandaki miktarı 31 TL’dir. Ekiplerimiz sürekli bu uygulamayı yapacaklar. Bu uygulamayı İstiklal Caddesinde başlattık. İnsanlarımız bu alışkanlığı kazanana kadar burada devam edeceğiz. Ondan sonra sahil alanlarımızda ve halkımızın yoğun olduğu diğer alanlarda da bu uygulamayı yapacağız. Bizim amacımız ceza yazmak değil, insanlarımızın duyarlılık kazanmasını istiyoruz. Ceza etkili bir unsur ama tek çözüm değil” dedi.
İlan, reklam ve tanıtım yönetmeliğine göre de cezai işlemler yaptıklarını belirten Açıcı, “Bütün tanıtımlar ve reklamlar izine tabidir. İzinsiz bu tür şeyler yapılıyorsa ve estetiği bozuyorsa biz de bunlarla ilgili tespit ettiklerimize cezai işlem uyguluyoruz. Bunun cezası 189 TL’dir. Bununla ilgili de bugüne kadar 80 - 90 tane ceza kesildi” diye konuştu.
adminadmin