Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-06-2018 10:20   Güncelleme : 23-06-2018 10:20

Ziya Uzun; 24 Haziran Seçimlerini Çok Özel Bir Yere Koyuyoruz!

 Ziya Uzun; 24 Haziran Seçimlerini Çok Özel Bir Yere Koyuyoruz!

Hizmet-iş sendikası temsilciler toplantısı şube başkanı Ziya Uzun Başkanlığında seçim arefesinde yapıldı.

Ülkemizin 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı seçimine gideceğini hatırlatan UZUN “HAK-İŞ bütün seçimlerde, referandumlarda ve benzeri halk oylamalarında olduğu gibi bu seçimlerde de çok net ve açık bir tavır içerisindedir. Biz 24 Haziran seçimlerini çok özel bir yere koyuyoruz. 24 Haziran itibariyle artık anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devreye girecek. Biz bunu destekledik. Ancak anayasa değişikliğine karşı çıkanlar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminden tekrar geriye dönmek isteyenlere karşı HAK-İŞ'in tavrı açık ve nettir; halkın iradesiyle kabul edilmiş anayasa değişikliğinin bizim önümüze koyduğu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye gidişe asla izin vermeyeceğiz ve buna razı olmayacağız.”

Ülkenin zor zamanlardan geçtiği dönemlerde HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ olarak bedeller ödediklerini anımsatan UZUN, “12 Eylül sürecinde sendikalarımız kapatıldı. Mal varlıklarımıza el koydular. Sendikacılık yapma yasağı getirildi ama istikametimizden hiçbir zaman ayrılmadık. 28 Şubat bizim için ikinci bir darbe süreciydi. Bizim için acı ve ızdırap verici bir süreçti. Ama HAK-İŞ orada da hakkın, adaletin ve hukukun yanında yer aldı. Demokrasi adına yapılması gerekenleri yapmaya çalıştı” şeklinde konuştu.

15 Temmuz'da hain darbe girişimi gecesi milletle beraber olarak demokrasiden yana tavır aldıklarını anlatan UZUN, “Meydanlardaydık, şehitler verdik. Hala tedavileri devam eden gazilerimiz var. Hukuktan, adaletten, milletin yanında yer almaktan asla vazgeçmedik. Bugünlere kolay gelmedik. 650 bin üyesi 22 sendikasıyla tırnaklarıyla kazıyarak bu noktalara geldi” dedi.

Toplantıya Kamu kurumlarında görev yapan Temsilciler toplantısında kadro süreci sonrasında izlenecek yol haritası ve çalışma hayatıyla ilgili konular detaylıca ele alındı

adminadmin