Gündem
Giriş Tarihi : 23-05-2014 12:07   Güncelleme : 23-05-2014 12:07

ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCENCİLERİNDEN SOMA’YA METUP VE DUA!

Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Soma ‘da yaşanan kömür madeni faciasında yaşamını kaybeden şehit yakınlarına teslim edilmek üzere Soma’ya moral ve destek mektupları gönderildi.

ATAKUM ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ ÖĞRENCENCİLERİNDEN SOMA’YA METUP VE DUA!
Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Beyza Çebi’nin mektubu;

DUALARIMIZ SİZLERLE…

Ne yapacağını bilmeden günlerini tüketen insanlar arasında bir azınlık vardı şimdilerde adı buruk bir acıyla dillerde dolanan. SOMA.

Peki onlar kimlerdi? Karnı burnunda taze bir gelin ve evine ekmek getirmek için karanlıkta gün ağırtan bir eş. Genç kızının çeyizini tamamlamak için bıraktığı yer altına tekrar dönen bir baba. Ailesinin geleceğini düşünerek sigorta güvencesi uğruna toprağa girmekten korkmayan bir cesur kişilik daha. Ya da çocuğunu okutmak arzusu üzerine masrafları için yüzünü karatmaktan çekinmeyen bir yürek.
Hepinizin hikayesi ayrı ayrı. Hepsi kendine has. Ama çağrıştırdığı duygular hep aynı; acı ve gurur yan yana, 301 can ve geride bıraktıkları…

Biz onlara üzüldüğümüz kadar gurur dolu gözlerle anıyoruz da. Çünkü hepsinin tek amacı helalinden ekmek parası. Bu sözleri sarf etmek bana kolay mı sanıyorsunuz, içimi yakan duygularla yazıyorum kelimelerimi. Ve biliyorum ki ateş düştüğü yeri yakar, asıl yanan sizlersiniz. Ama ne medyanın ne de acılarınızın sizi sömürmesine izin vermeyin. Bir annenin çığlığı, bir baba feryadı, daha fazla reklam olmasın, o saf duygularınız kullanılmasın. Göz yaşlarınız daha fazla yakmasın gönüllerimizi, daha fazla yıpratmasın ruhunuzu ve bedeninizi. Bilin ki yakınlarınız ölümün en güzeli ile şereflendirildi. Şehitlik mertebesiyle verdiler son nefeslerini. İşte biz o şahsiyetlerle gurur duyuyoruz şimdi. Alın teriyle verdikleri emeğe canlarını koydukları için. Arkalarında bıraktıkları için, feragat ettikleri için.

Tek tesellimiz bir avuç kömür için yiten hayatların Allah (c.c) tarafından mükâfatlandırılacağıdır. Buna tutunun. Hepinize Rabbimden sağlık, sıhhat ve sabır diliyorum. Dualarımız sizlerle…
 
Bunun yanı sıra öğrenciler tarafından 15 hatim yapıldı, her bir şehidimiz için toplam 301 Yasin-i Şerif okundu ve duası yapıldı.
adminadmin