Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 09-04-2021 07:06   Güncelleme : 09-04-2021 07:06

Bunları Kimse Bize Anlatmadı!

Bunları Kimse Bize Anlatmadı!

Yıllarca denizcilik eğitimi aldım. Hatta deniz subayı yetiştiren askeri okulda okudum. Fakat kimse bana dünyanın en büyük denizcisini anlatmadı. Üstelik bu zat Hazreti Muhammed Aleyhissalatü Vesselamın neslinden geliyordu ve dünyanın en büyük filolarını çok başarılı bir şekilde yönetmişti.

Dünyada bilinen ismi Zheng He yani Muhammed Hasan Şemsettin’den bahsediyorum. Ne yazık ki bu zatı ben de Çinlilerden öğrendim. Pekin Olimpiyatlarının tanıtımı esnasında dünyanın en büyük filosundan ve bu filonun komutanı olarak anlatmışlardı.

Zheng He’nin ataları Buhara’lı olup Türk devleti olan Harzemşahlar içinden çıkmıştır. Bu nedenle Türk kanı taşıyan her insan bu soylu ve büyük denizciyi öğrenmek zorundadır. Türk Deniz Kuvvetleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu ve denizcilik tarihi ile ilgilenen resmi kuruluşlar bu zatın hayat hikâyesini önce öğrenmeli sonrada gençlerimize öğretmelidir.

Deniz Harp Okulunda okurken Alman Amirali Karl Dönitz’in hatıralarını okumuş istifade etmiştim. Fakat Dönitz’den çok daha önemli bir şahsiyetten kimse bana ve öğrenci arkadaşlarıma bahsetmemişti. Bu ayıbın önüne geçmek devletimizin önemli bir görevidir.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN