Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-02-2022 14:49   Güncelleme : 18-02-2022 08:29

Cumartesi Kahvaltı Grubu’ndaki o şapka Rotaryen mi, Mason mu, Yahudi mi!

AK Parti’nin zayıfladığını düşünerek, Samsun’daki iş ve siyaset çevrelerinde yeniden aktif olarak görünen Rotaryenler, Cumartesi Kahvaltı Grubu adı altında düzenledikleri toplantılarının Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Yavuz Ünal’ı davet ettikleri kahvaltılarında, ikonik ve ezoterik figür gösterileriyle yeniden gemi azıya aldıklarını ortaya çıkarmış oldular.

Cumartesi Kahvaltı Grubu’ndaki o şapka Rotaryen mi, Mason mu, Yahudi mi!

 

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Yavuz Ünal, Orta Karadeniz Kariyer Fuarı OKAF’22 için sponsor arayışı için katıldığı Cumartesi Kahvaltı Grubu’nun davetinde bir sürprizle karşılaştı.

ROTARYEN Mİ, MASON MU, YAHUDİ Mİ!

Kitabında Rotaryen olduğunu açık bir şekilde yazmasının yanında Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da Rotary’i onursal üyesi olduğunu da belirten İşadamı Fahrettin Ulusoy’un karşısındaki sandalyeye bir şapka konulmuştu.

Beyaz bir örtü ile kaplanmış sandalyede örtünün üstündeki şapka iddialara göre Cumartesi Kahvaltı Grubu sekreteryalığını yapan İşadamı Rotaryen Tevfik Sönmez’in şapkasıydı.

Tevfik Sönmez rahatsız olduğu için kahvaltıya gelememişti. Sönmez’in anısına kendisinin yerine şapkası konulmuştu.

Yaptığımız araştırmalarda şapkanın Roteryen ya da Masonik gelenekte değil Yahudi ritüelinde kullanıldığını, sandalyeye örtülen beyaz bezin de kefeni temsil ettiğini öğrendik.

Buna göre Tevfik Sönmez ağır hastaydı ve beyaz örtü yani kefen de ölümü simgeliyordu.

Şapka ise esasen Rotaryenlerin değil, MASON’ların ya da Yahudilerin ritüeliydi.  

CUMARTESİ OLİGARŞİSİ

Şabat’ın, yani Cumartesi gününün özel bir mahiyeti vardır..

O gün mutlaka bir sofra kurulur, toplanılır..

Gelenekseldir yani..

Bütün hafta görüşme fırsatı olmayan oligarşibaşıları  Şabat yemeği için bir araya gelirler ve şehre verilecek ‘güncel’ ayarı konuşurlar...

Diyelim ki, Samsun’a yeni atanmış hakim, savcı, kaymakam, üst rütbeli asker, müdür filansınız..

Daha yeni tayin oldunuz..

Pat bir telefon..

‘Efendim..’ diye cevap verdiniz..

Karşınızdaki gayet kapıkulu bir tonla, ‘Sayın savcım, canım müdürüm, sevgili kaymakamım nasılsınız?’ diyor..

‘Buyurun’ diyorsunuz..

‘Efendim, giden savcımdan aldım numaranızı, sağ olsun sizden çok bahsetti, ben de sizi aramak tanışmak istedim, iyisiniz inşallah?’

Derken, konu altın vuruşa geliyor..

Yine çok kapıkulu bir tonla, ‘Efendim biz Cumartesi günleri fırsat buldukça hasbihal ediyoruz, işte bizim elma komisyonu başkanımız, ayva müdürümüz, çilek savcımız, şeker hakimimiz filan var, yabancı yok yani, ailece sayılır, dedik sizi atlamayalım, bekliyoruz efendim..’

MASONLAR DİNSİZ DEĞİLMİŞ

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı ve Samsun Rotary Kulübü'nün ilk üyesi Rotaryan Tevfik Sönmez, 2008 yılında basına yansıyan bir açıklamasında, “Masonluk' dinsizlik demek değildir” demişti.

Samsun Rotary Kulübü'ne 1975 yılında üye olduğunu ve külupte en eski üyenin kendisi olduğunu belirten Kuyumcular Odası Başkanı Rotaryan Tevfik Sönmez, "Samsun'da diğer üyeler hep bizden sonra üye olmuşlardır. Şu an Samsun'da 4 kulübümüz var. Atakum'u da kuran benim. 89, 90 dönemi ben başkanlık yaptım.

Sonra Rotary'nin bir çok bölgesinde değişik görevler aldım. Rotary Kulüplerindeki sistemin çalışabilmesi için ideal rakam 50, 60 civarları diye tespit edilmiştir. Potansiyel olduğu sürece yeni kulüp kurulur" dedi. Bu arada Türkiye olarak uluslararası Rotary'e yılda 100 bin dolar para gönderdiklerini belirten Sönmez, buna karşılık uluslararası Rotary'den yılda 1 milyon dolar aldıklarını ifade ederek, "Böyle bir imkanı niye kullanmayalım. 100 gönderiyor 1 milyon dolar alıyoruz" demişti.

Samsun Rotary Kulübü Bilim ve Sanat Merkezi'nde masonluk faaliyetlerinin yapılacağı yönündeki eleştirilere de anlam veremediğini belirten Kuyumcular Odası Başkanı Tevfik Sönmez, Masonlukla Rotary'nin doğrudan hiçbir bağının olmadığını ifade etti.

Rotary'nin tüzüğünde; din, dil, ırk farklılığı gözetmeksizin üye kabul edilmektedir ibaresinin olduğunu belirten Sönmez, "Rotaryanların yarıdan fazlası oruç tutar. Kulüplerimizde dinine bağlı olanlar da, dini vecibelerini yerine getirmeyenler de, dine inanmayanlar da var" şeklinde konuşmuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN