Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 03-11-2020 07:33   Güncelleme : 03-11-2020 07:33

Depremlere İnce Hikmetli Bir Bakış!

Depremlere İnce Hikmetli Bir Bakış!

Rabbim Manisa’mızı ve İzmir’imizi çok daha büyük bir felaketin içinden inşallah az bir zararla çıkardı sayılır! Şimdiye kadar seksen civarında vatandaşımızın vefatını üzülerek öğrendik. 100’ün üstünde insanımız enkaz altından büyük gayretlerle sağ salim kurtarıldı. İnşallah uğraşılan birkaç apartmanın enkazından da müjdeli ve sevindirici neticeler alınır. Devletimiz çok süratle yardımları gerçekleştirir. Mağdur olanlardan hiç kimse aç kalmadan, üşümeden belki önce geçici evlere de olsa ileride sağlam binalara kavuşturulur. …

Zilzal Sûresi, 99:1-5.Ayetlerinde, Rabbimiz kat’iyen ifade ediyor ki: “…Küre-i Arz, hareket ve zelzelesinde vahiy ve ilhama mazhar olarak emir tahtında depreniyor. bazan da titriyor…”

Soru   :  Bu semâvî tokat niçin gâvurların  başlarına gelmiyor da biçare Müslümanlara iniyor?

Cevap: Büyük hatalar ve cinayetler tehirle büyük merkezlerde; küçücük cinayetler tâcille küçük merkezlerde verildiği gibi; imandan çok uzak ehl-i dünyanın cinayetlerinin büyük kısmı Kıyametin Büyük Mahkemesine tehir edilerek, ehl-i imanın hataları kısmen bu dünyada cezası verilir.

Hem Rus gibi olanlar (Bu tâbir SSCB dönemi Rusya’sına aittir), mensuh ve tahrif edilmiş bir dini terk etmekle, hak ve ebedî ve kabil-i nesh olmayan bir dine ihanet etmek derecesinde gayretullaha dokunmadığından, zemin şimdilik onları bırakıp bunlara hiddet ediyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN