Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2015 14:49   Güncelleme : 19-09-2015 14:49

Hisarcık’ta Gaziler Günü Kutlandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Türkiye Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" unvanının verilişinin 94

Hisarcık’ta Gaziler Günü Kutlandı
Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Türkiye Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e "Gazilik" unvanının verilişinin 94. yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Tören sabah saat 11.30’da Atatürk anıtına Kaymakam Davut Bayraktar tarafından çeleng konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Çavuş Ertuğrul Öge, Gaziler Gününün Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin var oluş mücadelesinde ve İç Güvenlik Harekatı sonucunda kazanılan gazilerimizin onurlandırıldığı bir gün olduğunu söyledi.
Öge,” Dün olduğu gibi bugün de, aynı inançla, bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Ülkemiz bu gün dün olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanlarımızın yoğunlaşan tehdidi altındadır. Bilinmelidir ki; Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye ve Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmaya muktedirdir. Vatanın bütünlüğü uğrunda akan kanların hesabının mutlak suretle sorulacağından eminiz. Al rengini şehit kanından alan Şanlı Bayrağımızın rengi son dönemde toprağa düşen şehitlerimizin kanlarıyla daha da katmerleşmiştir. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır.1950-1953 yılları arasında barış için Kore’de savaşmıştır. 1974 yılında soydaşlarımızı yok olmaktan kurtarmak için, “Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştirmiştir. Yine Mehmetçik barışı korumak için, Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’ya barış gücü olarak görev yapmış ve halen yapmaktadır. Gaziler Günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günle onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım.” diye konuştu.
Tören sonrasında gazi ve şehit yakınlarına yemek verildi.(MA-EFE)
adminadmin