Güncel
Giriş Tarihi : 19-09-2015 14:44   Güncelleme : 19-09-2015 14:44

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: Canlar Ve Uzuvlar ’Biz Kavga Edelim’ Diye Verilmedi

Vali Şerif Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz: Canlar Ve Uzuvlar ’Biz Kavga Edelim’ Diye Verilmedi
Vali Şerif Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti.
Gazi derneklerine yapılan ziyarette AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkan Vekili Galip Gültekin ile Vali Yardımcıları Yüksel Kara, Rıza Gençoğlu ve Aytaç Akgül eşlik etti.
Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat’ı dernek merkezlerinde ziyaret eden Vali Şerif Yılmaz, gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek, onların istek ve sorunlarını dinledi.
Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Vali Yılmaz, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sürecin kardeşlik ve birlikteliğin muhafaza edilmesiyle aşılacağını söyledi. Yılmaz, "Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verilişinin 94’üncü yılı ve gaziler günü. Ülkemizin, devletimizin ve milletimizin kurulmasında, temelinde kanıyla canıyla, uzuvlarıyla parça verenlere vefa borcumuz var. Bu vefa borcu nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şubesi’ndeki gazilerimizi ziyaret ettik. Dertlerini, sorunlarını birinci ağızdan dinledik ve değerlendirdik. Türkiye Cumhuriyet’inin bütünlüğüne yönelik tarihin farklı zamanlarında oynanan oyunlar bugün de oynanmakta. Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik iç ve dış güçlerin dün olduğu gibi bugün de aynı oyunları oynadığını görmekteyiz. Özellikle 30 Ağustos zaferinin kazanıldığı Dumlupınar’n içinde bulunduğu, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu gerçekleştirdiği Kütahya’da birlik ve beraberliğin ne derece önemli olduğunu bir kez daha idrak ediyoruz. Son zamanlarda ülkemizin yaşadığı süreçte yine şehitlerimiz var, yine gazilerimiz oluyor. Bu acı olayların biran önce son bulmalı, kardeşler birbirlerini kucaklamalı. Kore’ye, Kıbrıs’a giden gazilerimiz var Çanakkale, İstiklal Harbi gazimiz kalmadı. Onların kol kola, omuz omuza nasıl mücadele ettiğini biliyoruz. İnsanların arasına sokulan nifak, fitne tohumu bizleri ayrıştırıp birbirimize düşürmeye başladı. Gazilerimiz ve şehitlerimiz canlarını, uzuvlarını bizler kavga edelim diye vermediler. Bu topraklarda milletin birlik ve beraberlik içerisinde yaşaması için verdiler. Belki bugünler bizlerin birleşmesine aramızdaki fitnenin, ayrışmanın giderilmesine vesile olur. Şehitlerimiz sadece kendi ailelerinin değil, milletin evlatlarıdır, gazilerimiz de aynı şekilde milletin evlatlarıdır. Gerekli saygı ve itibarı her zaman göstermemiz gerekir, bizim geldiğimiz medeniyet bunu gerektirir" ifadelerini kullandı. (EFE)
adminadmin