Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-01-2017 10:48   Güncelleme : 31-01-2017 10:48

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin’den Büyükşehir belediyesine tepki!

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, günler öncesinden yoğun kar uyarısı yapılmasına rağmen Büyükşehir Belediyesi ve alt belediyelerin önlem almamasına tepki gösterdi.

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin’den Büyükşehir belediyesine tepki!

Samsun Haber - Milliyetçi Hareket Partisi  (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Samsun'da son 2 gündür etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle vatandaşın büyük mağduriyet yaşadığını ve bu mağduriyetin sorumlusunun ise tüm uyarılara rağmen gerekli önlemleri almayan Büyükşehir Belediyesi'nin olduğunu söyledi.

Meteoroloji ve Samsun Valiliği tarafından günlerdir kar uyarısı yapıldığını savunan Tekin, "Yörükler Mahallesi'nde evlerin yıkımı için bütün iş makinelerini seferber eden, kar yağarken bile ev yıkmaya devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi ev yıkmakta gösterdiği azim ve kararlılığı ne yazık ki kar ile mücadelede göstermemiştir. Samsun halkı 2 gündür mağdur olmuş kar yağışı nedeniyle toplu taşıma araçları dahi hareket edememiştir. Asıl ve en önemlisi ise hastanelere giden yollar kar ile kapanmış Büyükşehir ve alt belediyeler zamanında müdahale edememiştir" dedi

Tekin, "Bugün 300 araçlık makine parkı ile karla mücadele ettiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı aynı açıklamasında yolda kalan ambulansı kurtardıklarını dile getirmiş. Kendisine bunun bir başarı olmadığını, ambulansı kurtarmak yerine ambulans ve diğer araçların yollarını açık hale getirmenin bir başarı olacağını hatırlatmak istiyorum. Şehrin göbeği Cumhuriyet Meydanı'nda araçlar hareket edemez hale gelmiş, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne çıkan yollar trafiğe kapanmıştır. Samsun'un en önemli hastanelerinden olan Gazi Devlet Hastanesi ve Araştırma Hastanesi'ne ulaşmak isteyen hasta ve hasta yakınları maalesef yollarda perişan olmuştur. Bizler Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz'dan Yörükler Mahallesi'nde ki evleri yıkmak için gösterdiği azim ve kararlılığın aynısını karla mücadele noktasında da göstermesini bekliyoruz. Diğer yandan Yörükler Mahallesi'nde bu hava şartlarına rağmen evlerin yıkımına devam etmek akıl karı değildir. O vatandaşların gözlerinden akan yaşların hesabını da bir gün vereceğini mutlaka bilmesini istiyoruz" diye konuştu.

 

adminadmin