Güncel
Giriş Tarihi : 13-09-2018 12:54   Güncelleme : 13-09-2018 12:54

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 'İstifa' iddiası!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 'İstifa' iddiası!

BirGün gazetesi yazarı ve Eleştirel Pedagoji dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ünal Özmen'in 'Belki spekülatif olabilir ama istifası cebinde gezdiği gibi laflar duyuyorum' diye yazarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un istifa edebileceği iddiasını ortaya attı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI ZİYA SELÇUK'UN 'İSTİFA' İDDİASI

Ziya Selçuk'la birlikte geçmişte Talim Terbiye Kurulu'nda birlikte görev yaptıklarını söyleyen Özmen, "Pazar günü 'Eğitim 2018 Buluşma' toplantısı vardı. Medyada çok fazla yer almadı ama orada Ziya Hoca 'Önümüzdeki günlerde zorunlu eğitimi de tartışacağız. Eğitim ve zorunlu kelimesini yan yana getirenlere durun demek için buradayız' diye yazarak şöyle devam etti;

"Bu tartışma başlayacak. Ziya Hoca bunu bilerek söyledi. Dikkat ederseniz 1 hafta önce de müfredatta Atatürkçülüğe yer verilmesi, milli bayramların okullarda kutlanması gibi bir tartışma oldu. En azından yerel seçimlere kadar Ziya Selçuk'un bu tür çıkışları olacak. Ben kendisiyle bakan olmadan 2 ay kadar önce sohbet ettim. Orada fikir birliği içinde ayrıldık. Ama politikacı olunca başka bir şey oluyor. Şimdi siyaset tarafından teslim alınmış gibi. Belki spekülatif olabilir ama istifası cebinde gezdiği gibi laflar duyuyorum"

adminadmin