Teknoloji
Giriş Tarihi : 21-08-2021 13:56   Güncelleme : 21-08-2021 13:56

Perkotek Avax Turnike Sistemleri

Turnike geçiş sistemleri kullanımın gerektiği ortamlar da güvenliğin kontrolün ve sistemli bir giriş çıkışın gerektiği her ortamda sorunsuz sürekli ve mütemadiyen çalışabilir

Perkotek Avax Turnike Sistemleri

Turnike geçiş sistemi nedir?

Bu sistemin kullanımın da ki amaç bir düzeni sağlamak, karışıklığı önlemek ve giriş çıkış sirkülasyonun da ki takibi yapabilmektir. Turnike geçiş sistemi bu ve bunlar gibi birçok ihtiyacı karşılamak üzere üretilmiş güven veren sistemler bütünüdür.

İçerisinde ki güven veren donanım ve yazılım ile bir araya getirilmiş turnike sistemleri genel anlam da güvenliği ön plan da tutmak ve emniyeti sağlamak için tasarlanmış teknolojik ürünlerdir. Günümüze uygun tasarımıyla üst düzey kaliteli endüstriyel parçalardan oluşmuş güvenliği ve geçiş kontrolünü sağlayan sistemdir.

Turnike geçiş sistemleri nerelerde kullanılır?

Turnike geçiş sistemleri kullanım alanların da herhangi bir sınırlama olmayıp güvenlik ve kontrol ihtiyacının doğduğu her alan da kullanıma uygun parçalardan üretilmiş olup kullanım alanların da bir sınırlama olmamıştır. Turnike sistemi güvenlik ve kontrol ihtiyaçlarınızın oluştuğu mekanlara uygun tasarım ve kalitesiyle uzun yıllar kullanıma uygun olarak üretilmiştir.

Kullanım alanlarına örnek vermek gerekirse; Fabrikalar, hastaneler, iş merkezleri, havalimanları, lojistik sahalar, eğitim kurumları, kamu kurumları, zincir mağazalar, oteller, plazalar, rezidanslar, askeri alanlar, akıllı binalar, barajlar, alışveriş merkezleri, kültür merkezleri, stadyum gibi mekanlarda kullanılabilir. Turnike geçiş sistemleri IP65 standartların da üretilmiş olup dış mekan ve iç mekan da sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

OTOPARK BARİYERİ

Otopark bariyeri nedir?

Otopark bariyer sistemleri isminden de anlaşıldığı üzere otoparklarda güvenliği ve kontrolü sağlamamıza yarayan ürünlerdir. Ülkemizde ki en yaygın kullanılan Otopark bariyeri  türü kollu bariyerdir. Uzaktan kumanda, Buton, Kart Okuyucu, Hızlı Geçiş Sistemi(hgs), Plaka tanıma sistemlerine entegre bir şekilde çalışabilmektedir. Genel itibari ile izinsiz girişi engellemek yegâne amaçlarıdır.

Otopark bariyer sistemleri nerelerde kullanılır?

Kullanım alanları; Okullar, Devlet daireleri, Şirketler, Fabrikalar, Evler, Siteler, Alışveriş merkezleri, Özel otoparklar, Otoyollar, Havalimanları, İş Merkezleri vb lokasyonlarda kullanılmaktadır.

Otopark bariyer sistemi teknik özellikleri nelerdir?

Bariyerlerde 220 voltluk enerji kullanılmaktadır. Ip 65 koruma sınıfı alüminyum alaşımlı gövdesi ile elektronik toz boya sıkıştırma teknolojisiyle üretilmiştir.220 voltluk motora sahiptir. Bariyer kol uzunluğu teleskobiktir ve 3 metreden 6 metreye kadar uzayabilir. Bariyerin kullandığı maximum güç 120 volttur.5 milyon devir çalışma süresi test ederek onaylanmıştır. Bariyer kollarının üzerine gece fark edilebilmeleri için reflektör görevi gören parlak işaretleyiciler vardır. Bariyer gövdesinin üst kısmında flaşör dediğimiz kalkış ve inişlerde yanan bir uyarı ışığı bulunmaktadır.

Bariyerlerin karşı taraflarına bir çatal ayak konularak bariyerin denge destek ayağı olarak kullanılır ve ürün motorunun ve yaylarının daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Bariyer ve çatal ayağa montaj yaptığımız iki adet fotosel sayesinde kalkış ve iniş işlemleri sırasında bir nesne (insan, araç, hayvan vb) geçişi olur ise geri kalkar ve zarar görülememişini sağlar.

Bir diğer bariyer çeşidi ise akordiyon bariyerdir. Akordiyon bariyer  katlandığında çok az yer kaplar ama açıldığında 2 metrelik bir açıklığı kapatabilir. Geçişlerin kontrollü sağlanması ve yönlendirilmesi için iadealdir.

Yeni nesil bariyerlerde bariyerin ön kısmındaki led ışıkları sayesinde bariyerler daha çok fark edilip kullanıcıların bariyerlere çarpma oranları düşmüştür. Yeni nesil bariyerlerin getirildiği yeniliklerden biride wifi buton özelliğidir eski nesillerde buton ile bariyer arasında 2 per kablo talep edilirken wifi butonlar sayesinde bu ortadan kalkmıştır kullanıcının bulunduğu noktadan enerji beslemesi yapması yeterlidir.

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN