Gündem
Giriş Tarihi : 18-03-2020 10:56   Güncelleme : 18-03-2020 10:56

Türkiye’de ilk ölüm gerçekleşti!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsü teşhisi konulan 89 yaşındaki bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye’de ilk ölüm gerçekleşti!

Bakan Koca Türkiye'deki vaka sayısının 98'e yükseldiğini duyurdu. Bakan Koca, Türkiye'nin koronavirüsten ilk kaybını açıklarken konuşmakta güçlük çekti.

Bakan Koca'nın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“7 gün önce size ilk vakayı bildirmiştim. Koronavirüs hakkında araştırmalar bize çok şey öğretmiş durumda. Virüs solunum yoluyla buluşuyor. Kalabalık ortamlar en riskli ortamlar.

Virüsün farklı yaşlı grupları üzerindeki etkisi. Çocuklar ve gençler virüsü kolayca kapabiliyor fakat nadiren görülebiliyor. Ölüme neredeyse rastlanmıyor. Sonuç yaşın ilerlemesine bağlı olarak değişebiliyor.

YAŞLILAR YÜKSEK RİSK GRUBUNDA

Bilim Kurulumuzun verdiği bilgileri ifade ettim. Bu hastalıkta ölüm oranı sanılanın çok altındadır. Hastalığın ağır seyrettiği kişiler direnci düşük ve başka hastalığı olan kişiler hastalardır. Yaşlılar yüksek risk grubundadır. Yaşlılarımız çok dikkatli olmalı.

TOPLAM HASTA SAYIMIZ 98 OLDU

Temas ve bulgular nedeniyle izole edilen vakalar bulunmakta, yakınları taranmaktadır. Bugün yapılan testlerde pozitif sonuç 51 kişidir. Toplam hasta sayımız 98 olmuştur.

Pozitif sonuçların büyük kısmı iyileşme ile sonuçlanıyor. Gerekli destek tedavisini veriyoruz. Bir kez daha halkımıza başsağlığı diliyorum. Tanı konan hastalarımıza geçmiş olsun diyorum. Herkesi tedbirli olmaya davet ediyorum. Bir buçuk iki ay direnelim, bugünler böyle geçmeyecek.

adminadmin