DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Ümit Zeynep KAYABAŞ
Ümit Zeynep KAYABAŞ
Giriş Tarihi : 27-09-2019 11:39

Aile Birliğini Bozan Medya Ve Boşanmalar…

Ailenin çok özel, saygın bir kurum olduğunu anne ve baba çocuklarına hissettirmek ile kalmayıp, aileye bağlılığı bizzat yaşantıları ile göstermek mecburiyetindedir.

Çocuk aile eşittir saygı, güven, huzur diyebilmeli. İnsan ailede yetişir. Hedefi topluma erdemli insanlar yetiştirmek olan anne ve babanın evliliği, toplumun iç kalesidir. Karşılıklı sadakat, fedakârlık, saygı ve sevgi adımları, toplumdaki suç oranını minimum seviyeye çeker.

Ev, sorumluluk duygusu ile yücelmeyi, sabır ve adalet ile güçlenmeyi, vicdan ve merhamet ile insanlığı öğretir. Ki bu ahlaki olgular ile bütünleşerek, değer odaklı yaşantı yaratılış gayesinin de özüne inmektir aynı zamanda.

Eve giriş çıkış saatleri, bireylerin birbiri ile iletişimleri, eksiksiz bir yemek masası, sorumluluk duygusunun aile bireylerine kuyumcu titizliği ile işlendiği anlardır. Evin koruyucusu olan erkek, ailenin dışarıya yönlenişi vaktini ailesi ile geçirerek önler. Günün stresinden, yorgunluğundan aile içi paylaşımlarda bulunarak kurtulmayı beceremeyenler sokak havası ile büyümüş kişilerdir.

Nefis ve şehvete oyuncak oluş, insanı hudutsuz bir alçalışa sürükler. Baba ve annelik sıfatını terk ederek, maddiyat için zevk yumağına sarılışı tercih edenler “Her canlı ölümü tadacaktır” ayetini unutuyorlar. ( Ankebut Suresi 57. Ayet.)

Geçici dünyayı kendine zevk köşkü ilan edenler, bu asalak yaşantı ile sefil ruhlarını tatmin etmek için arsızlaştıkça arsızlaşırlar. Teşhir ve özenti duygusu ile yaralanır aile ilk. Medya ailedeki perdeyi açan eldir yani mahremiyeti çalan. Hatalar, zaaflar, günahlar yani çıkmaz sokağın adresleri dile dolandığında meşrulaşır her şey. “Aradığın eş adayının özelliklerini say; evlen” izahı babalık ve annelik duygusunu itibarsızlaştırdı. Öncelik sıcak bir yuva ve çocuk değil, madde ve şehvet oldu. Geçmişteki evlilik programlar sayesinde flört, aşırı romantizm gibi avutucu zaman aralığı topluma dikte edildi. Ve sonuçları aileyi yıkım olan, cinsel özgürlük kapısı da aralanmış oldu. İnsanın aslına isyanı başladığında, edep kavramı sıfırlanır.

Batı’nın özgürlük dili, evlilik dışı çocuk sayısını hızla çoğaltıyor.

Bir yanlışa doğduğunu şiirlerinde isyanı ile dile getiren “ Kötülük Çiçekleri’nin’ yazan Baudelaire, doğduğunda babası 60 annesi 26 yaşındadır. Babası ölünce evlenen annesini şair hiç affetmemiştir.

Elli, altmış yaşında istisna durumlar hariç, baba olmak, çocuğun ruhsal dengesinin bozguna uğratılmasıdır.

Yönetmenliğini Nadine Labaki’nin yaptığı “Kefernahum” filminde mahkeme salonunda “Neden anne babana dava açtın” sorusuna çocuk: “Beni dünyaya getirdikleri için” der. Bu cevap, anne ve babaların kalplerine saplanan bir bıçak olmalı. Göçmen bir çocuk ve kentlerin yoksul köşeleri, bir insanlık dramı olarak sunulmuştur. Çocuklarına karşı sorumluluğunu yerine getiren aile dilini benimsemezsek, vicdanımız bizi rahat bırakmayacak.

 Her şey susar, vicdan susmaz. Selamlar.

NELER SÖYLENDİ?
@
Ümit Zeynep KAYABAŞ

Ümit Zeynep KAYABAŞ

DİĞER YAZILARI Güven Zor Bir Duygudur… Sabır Sanatı! Dijital Çağda Edep… Sanat Günlükleri ve Sezai Karakoç… Müslüman’da Adalet… Tarımda problemler ve toprak disiplini… Bir duruşu olmalı iyiliğin de… Nafaka mağdurları, şiddet ve aile… Doyumsuzluk Şehveti… Vicdan Ve İsraf Kadına şiddet, ahlak ve adalet zayıflığıdır! Kültürde Çürüme, Moda İle Tükenme… Sevginin samimiyeti ve mutluluk… Erkek Ve Kadın Üstünlüğü İle Yıkılan, Parçalanan Aileler… Ahlaki paradoks Müslüman’ın Ego İle İmtihanı İstanbul Ve Adalet… Üretemiyoruz, Birbirimizi Suçluyoruz Ve Yalnızlaşıyoruz… Kendini hesaba çeken insan ve “Çağrı” Şehir Ve İnsanca Yaşama Sanatı… Çalışan kadın sorunu ve aile… Harem-i Şerif’te selfie ve tüketim… Huzuru nasıl tüketiyoruz! Paris’i selamlayan kitaplar… Şehir Kimliği Ve Aile… Toprak huzuru ve tarımda çöküş… Nerede o eski dostluklar mı diyoruz… Avrupa’da Müslüman Aileler, Kadınlar Ve Çocuklar… Başörtüsü Ve Medeniyet… Gençler Kültüründen Kopmuyor, Koparılıyor… Nokta kadar menfaat için, virgül kadar eğilme! Televizyon Dizilerinin Aileye Etkisi… Sosyal Medya Çılgınlığı… Hayaller Ve Gerçekler… Anne, Kadın Ve Şiddet… Gençlik, Bizler Ve Doğruluk… Ramazan’da yardım kolisi geleneği ve belediyeler İnternet, mahremiyet ve gençlik! Arayış İçinde Olan İnsan Halleri… Erguvan, Diriliş Ve İstanbul İç yolculuğumuz Anne Rızası, Umut Kin ve öfke; Kalbin Hesaplaşması Paris’te şiir ve şiir ne istiyor? İyilik Tutulması Ve Azalan Bereket Gençler Anlaşılmak İstiyor -Yarının Türkiye’si- Vefasızlık, Toplum Güvensizliği -Robotlaşma- Dostluk, Kalp Huzuru Ve Duyguların Bedeli Sevginin Estetiği Toplum Huzuru Ve Güven… İnsani Değerler Tablosu -Haz- Mutluluk Tanımımız Yanlış Aile Kültürü Ve Huzur Kültürde Şaire Bir Parantez Anlama Biçimleriyle Yüzleşmek İnsanlık Kaybı Ve Umut Sarı Yeleklilerin Protestosu Sarı yeleklilerin dinmeyen tansiyonu! ​Sevginin dili paylaştıkça anlaşılır! Bobigny Müslüman Mezarlığı Yarına Samimiyet Bırakmak Paris‘te Akşamüzeri… Çocukluğum Ve Necip Fazıl Vel asr’i Başlangıç Kaybediş – Bir Medeniyetin Durdurulması Vel Asr’i - İnsan - Diriliş… İnsanın İç Haritası –Denge- Değişirken Kirleniyoruz… Akif İnan’da sanatsal duruş: Şairin İç Haritası… Sait Faik ve Gerideki Adam
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
NAMAZ VAKİTLERİ
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA