Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 07-07-2014 13:17   Güncelleme : 07-07-2014 13:17

ALİ FUAT BAŞGİL KİTABI İLGİ ODAĞI OLDU

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun mitinginde Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil’le ilgili konuşması ve onu hayırla yadetmesi Samsun’da Başgil’e ilgiyi arttırdı.

ALİ FUAT BAŞGİL KİTABI İLGİ ODAĞI OLDU
Daha önce Ali Fuad Başgil ve Çarşamba Sempozyumu adıyla Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen sempozyumlarda sunulan bildiriler içinden merhum Ali Fuad başgil’li ilgili olanlar OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Yılmaz tarafından kitap haline getirilmişti.
Bu kitap Başbakanın konuşmasından sonra ilgi odağı oldu.

Kitabı yayına hazırlayan Prof. Dr. Cevdet Yılmaz, Ord. Prof. Dr. Ali Fuad Başgil kitabının iki bölümden meydana geldiğini, bunlardan birinci bölümde Başgil’i tanıyan ve 1960’lı yılların başlarında yaşanan olaylara birebir tanık olmuş kişilerin Çarşamba’ya gelerek burada sundukları ilk ağızdan orijinal bilgilerin bant çözümlemelerinin yer aldığını,  ikinci bölümde ise Ali Fuad başgil ile ilgili olarak Çarşamba Belediyesi ve Samsun Aydınlar Ocağı’nın işbirliği ile Çarşamba’da yapılan sempozyumlarda Başgil ve onun eserleri ile ilgili olarak sunulan akademik bildirilerin bulunduğunu söyledi.

Çarşamba Belediyesi tarafından (Çarşamba Kitap Fuarı’nda okuyuculara sunulmak üzere) ikinci baskısı yapılan ve ücretsiz olarak dağıtılan kitabın tekrar bu kadar ilgi görmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cevdet Yılmaz “Samsunluların bu yiğit evladını daha yakından tanımak istemeleri bizim yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu göstermesi açısından önemlidir” dedi. 
adminadmin