Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 27-06-2014 09:48   Güncelleme : 27-06-2014 09:48

CANİK RAMAZAN'A HAZIR

Canik Belediyesi, bu yıl da Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenleyeceği Ramazan Günleri Etkinlikleri için hazırlıkları tamamladı. Başkan Genç, "Bu yıl da Canik'te halkımızla birlikte ruhuna uygun bir Ramazan ayı yaşayacağız" dedi.

CANİK RAMAZAN'A HAZIR
Canik Belediyesi, bu yıl da Ramazan ayı kapsamında dolu dolu bir program hazırladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen "Ramazan Günleri Etkinlikleri" kapsamında Ramazan Evleri kuruldu. Samsunlular, eski Ramazan günlerini 28 Haziran ile 28 Temmuz arasında Canik'te yaşayacak. Stantların kurulacağı meydanda çocuk oyun parkları ve iftar sofraları da kurulacak.

HER AKŞAM FARKLI ETKİNLİK

Cumartesi günü başlayacak etkinliklerin ilk gününde Canik Müftülüğü tarafından Kur-an'ı Kerim ziyafeti verilecek ve ilahilerle gönüller fethedilecek. Her gün iftar vaktinde başlayacak etkinliklerin ikinci günü ise Hacivat-Karagöz, Meddah, Sahne Şov ve yarışmalarla renklenecek. Ramazan ayı boyunca bir çok sanatçının yer alacağı etkinlikler kapsamında semazen, kukla, illizyon, stand-up, jonglör gösterilerinin yanında, ney, ilahi ve Türk Halk Müziği dinletileri de olacak.

ETKİNLİKLER ADNAN MENDERES'TE

Samsunluların ve Müslüman aleminin Ramazan ayını kutlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Her sene gerçekleştirdiğimiz 'Ramazan Ekinliklerimizi' geçen yıl olduğu gibi bu sene de ay-yıldızlı Belediye Hizmet Binamız ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenleyecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu kapsamda, Ramazan evlerimiz, stantlarımız, iftar sofralarımız, çocuk oyun parklarımız, şiirler, ilahiler, ezgiler, ney dinletileri, kukla gösterileri, Hacıvat-Karagöz gölge oyunları gibi bir çok etkinlikte vatandaşlarımızı buluşturacağız" dedi.

GEÇMİŞLE GELECEK BULUŞUYOR

Eski Ramazan günlerini Canik'te yeniden yaşatmayı amaçladıklarını belirten Başkan Osman Genç, "Biz Canik'te her çalışmamızda geçmişle bugünü buluşturuyoruz. Ramazan etkinliklerimizde de eski Ramazan günlerini çocuklarımıza yaşatarak geleceğe aktarmayı amaçladık. Sadece binalar yapmakla, yatırımlar yapmakla bir şey yapamazsınız. Geçmişimizi de geleceğe aktarmamız lazım. Ramazan etkinliklerimizde bizlere maddi-manevi destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Ramazan ayının tüm Samsunlu hemşerilerime, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
adminadmin