Eğitim
Giriş Tarihi : 07-01-2018 11:14   Güncelleme : 07-01-2018 11:14

Doğu Perinçek, Üniversitelerdeki Cemaat Haberlerini Engelliyor mu?

Üniversiteler ve YÖK' te hiç FETÖ'cü kalmadı mı? haberlerimiz sonrasında, gazetemize gelen FETÖ mağduru akademisyenlerin bilgilendirmelerinde; özellikle Aydınlıkta gazetesinde YÖK, üniversiteler ve cemaat konulu haberlerin internet sitesinden kaldırıldığı ve haber de yapılmayacağının zımmen bildirildiği söyleniyor..

Doğu Perinçek, Üniversitelerdeki Cemaat Haberlerini Engelliyor mu?

Gerçekten de google taramasında, sadece  Yekta Saraç ile arası olmayan YÖK üyesi Yavuz Atar'ın haberinin dışında, diğer yazıların Aydınlık gazetesi haber portalından çıkartılması  manidar karşılandı.

YÖK başkanı ile Doğu Perinçek arasında yaşanan akademik baharın buna neden olabileceği üzerinde durulurken,  Yazarımız Tahir Çalgüner'den manidar bir değerlendirme geldi.

Çalgüner; Sözüm  Aydınlık gazetesine değil, ancak,  Kemalizm'in Çerkez Ethem'i olan Doğu Perincek kendisini YÖK 'ün vatanı  ve  korunmalı kalesi olarak hissediyor dedi.

Diğer yandan gazeteci Fuat Uğur Haziran 2016 tarihli yazısında:

 "Sayın Yavuz Atar benimle konuşmanızda YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın sizi uzun süredir görevden almak istediğini, ancak bunun 15 Temmuz sonrasına sarktığını söylediniz. Daha fazla detayına girmiyorum size verdiğim söz gereği. İlk sorum şu: Acaba Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı göreviniz kesinleşmeden önce Kırgızistan’daki Manas Üniversitesi’nde boş bulunan mütevelli heyet üyeliğine atandınız mı? Malum Manas Üniversitesi FETÖ’cülerin Orta Asya’daki karargâhı olarak niteleniyor. Sizin için orası ceza mı yoksa kurtuluş muydu?" diye yazmıştı.

adminadmin