Siyaset
Giriş Tarihi : 14-10-2013 10:27   Güncelleme : 14-10-2013 10:27

DÖRT YİĞİT ÇIKTI MEYDANEEEE!

Adem Bektaş, Hüseyin Dereli, İshak Taşçı ve Turan Çakır!

DÖRT YİĞİT ÇIKTI MEYDANEEEE!
Bakalım AK Parti’nin Atakum’da düşen bayrağını kim Belediye Kalasına dikecek!

Seçimler yaklaşırken yeniden hareketlenen siyaset meydanında ve kulislerde Atakum eski Belediye Başkanı Adem Bektaş’ın seçimi kaybetmediği ‘kaybettirildiği’ yönündeki iddialar yeniden hareretli bir şekilde konuşulmaya başlandı..

Akasyamhaber’in de zaman zaman bu yönde haber yaptığı yerel basında bu yönde çıkan çıkan haber ve yorumları belirli zamanlarda gündemine aldığı ve bu haberlerin kulaktan kulağa dolaştığı da gelen haberler arasında..

Örneğin Akasyamhaber,  Gazete Arena’da bir zamanlar kaptanlık yapan Nusret Sağlam’ın 2009 yerel seçimlerinde Yusuf Ziya Yılmaz ile Metin Burma’nin uyum içerisinde çalıştıklarından bahsettiği köşesini manşetlerine taşımıştı.

Adem Bektaş’ın kişisel çıkar ve hırslarına yenik düşen odaklar tarafından  içeriden yıkıldığı Atakum’da siyaset kulislerinin en çok konuşulan konuların başında geldiği belirtiliyor..

Yapılan anketlerde liderliğini koruyan Bektaş’ın Atakum’u yeniden AK Parti renklerine bağlayacak aday olduğu kamuoyu tarafından tescil edilmiş durumda..

Kulislerde Atakum’da Ak Parti’nin ilçe başkanı olmasına rağmen beş yıldır sahalarda olmayan Adem Bektaş’ın anket sonuçlarına ulaşabilecek popüleriteye yükselemeyen bir aday adayı olarak Hüseyin Dereli’nin Atakum’u yeniden AK Parti renklerine bağlayabilecek güç ve sempatiye sahip olmağı konuşuluyor..

Dereli’nin en başından bu güne Atakum Belediye Başkanlığı rüyası gördüğü ve bu konuda çok hırslı olduğu kamuoyu tarafından biliniyor.

Öte yandan Hüseyin Dereli’nin AK Parti kongresi’nde desteklediği İl Başkanının bir diğer aday adayı İshak Taşçı’dan yana tavır koyacağı ve Dereli’nin şansının bu anlamda zayıfladığı da konuşuluyor..

İshak Taşcı’nın ise uzun yıllar Ak Parti’de siyaset yapmış bir isim olarak Rizeli olmanın da avantajıyla ipi nereye kadar  göğüsleyeceği merak konusu..
 
O da 24 Haziran kongresinde İl Başkanlığına talip olmuş ne ki Genel Merkez’in eğiliminin Osman Çetinkaya’dan yana olduğunu görünce adaylıktan “genel merkez lehine” açıklamasıyla çekilmişti. Taşçı bu süreç de dört adayın arasında en fazla çalışması gereken isim gibi görünüyor..

Turan Çakır'a gelince, Yüksek okul problemini Azerbaycan’da İl Başkanının sınıf arkadaşı olarak çözdüğü söylenilen Çakır’ın Kurupelit’ten belediye başkanlığı ve büyükşehir başkan vekilliğinden sonra Atakum’da aday olabilme ihtimali uzak görünüyor.. Ayrıca Çakır'ın Aday Adayı olarak Samsun Büyükşehir Belediye otobüslerine afişlerini astırması tepki ile karşılanıyor.. 
 
adminadmin