Kültür
Giriş Tarihi : 30-05-2020 19:36   Güncelleme : 30-05-2020 19:36

KATİD Otellere Salgın Ve Hijyen Eğitimi Vermeye Başladı!

Haziran ayında otellerin yavaş yavaş açılması bekleniyor ve otellerde hazırlıklarda sona gelmeye başladı. Kültür ve Turizm bakanlığının yayımladığı son genelgeye göre otellerde çalışan personelin salgın ve hijyen belgesi alma şartı getirildi.

KATİD Otellere Salgın Ve Hijyen Eğitimi Vermeye Başladı!

Karadeniz turistik işletmeciler derneği KATİD de bu kapsamda otellerin salgın ve hijyen hastalıklarla ilgili eğitim almaları için çalışmalara başladı. Karadeniz bölgesindeki otellerde görev yapan personele salgın ve hijyen eğitimi vermek üzere ulusal bir firma ile anlaştı ve 2 Haziranda ilk eğitim on-line olarak başlıyor.”

Bu konuda açıklama yapan Türkiye otelciler federasyonu yönetim kurulu üyesi ve KATİD başkanı Murat Toktaş ”Bölgemize gelen misafirlerin ve personelimizin sağlığı bizim için çok önemli. Bu kapsamda genelge yayınlandıktan sonra bazı eğitim firmalarıyla görüşmelere başladık. Ulusal bir firma ile anlaştık ve Karadeniz bölgesindeki bütün tesislerin personeline ücretsiz olarak eğitim verdireceğiz. Amacımız en güvenilir turizm bölgesi olmak.” Dedi.

Bu çalışmanın sadece KATİD üyelerini kapsamadığını belirten KATİD başkanı Murat Toktaş ”Gün dayanışma günü. Bu nedenle eğitimden sadece 18 ildeki 150 ye yakın üye tesisimizin değil bölgede faaliyet gösteren bütün tesislerin yararlanmasını sağlayacağız. İlk eğitimimiz 2 Haziran tarihinde başlıyor. Belli aralıklarla eğitimin tekrarını yapacağız. Hedefimiz bölgemizdeki bütün çalışanların eğitimlerini ücretsiz olarak almalarını sağlamak ve sezon öncesi eğitimleri tamamlamak.” Dedi.

 Bu eğitimlerden yararlanmak isteyenler Karadeniz turistik işletmeciler derneği KATİD sitesi www.katid.org dan bilgi alabilirler.

Recep YAZGANRecep YAZGAN