Siyaset
Giriş Tarihi : 13-06-2019 13:49   Güncelleme : 13-06-2019 13:54

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak Hemşehri Birliğine Ve Samsunluluk Ruhuna Kim Zarar Verirse Karşısında Olur Uyarırız!

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve seçim için İstanbul’da bulunan beraberindeki heyet Ramazan Bayramı sonrasında çalışma ve buluşma yoğunluğunu İstanbul 1. Siyasi bölge olan Anadolu yakasındaki Samsunlu hemşehrilere verdi.

MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak Hemşehri Birliğine Ve Samsunluluk Ruhuna Kim Zarar Verirse Karşısında Olur Uyarırız!

Ramazan Bayramı sonrasında İstanbul 2. ve 3. bölgedeki dernek ve federasyonların hafta sonu yapılacak olan İstanbul’un birçok noktasında gerçekleştirilecek etkinlikler işin yapılan koordinasyon toplantılarını fırsat bilerek hemşehri buluşması yapan Karapıçak, Eyüpsultan Tekkeköy Samsunlular Derneğinin toplantısına katıldıktan sonra Esenler’de ki Alaçam Dernekler Federasyonu’nun toplantısına katıldı. Toplantılarda Samsunlu hemşehrilere hitap eden Karapıçak “İstanbul’da 185 derneğimize ulaştık. Hedefimiz 23 Haziran’a kadar 422 bin hemşehrimizden 150 binine birebir ulaşmayı hedefliyoruz. Bu tür toplantılar, dernek ve federasyonlarımızın seçim öncesi etkinlikleri siz hemşehrilerimiz ile buluşma noktasında çok önemli bir fırsat biliyoruz. Sağ olsun siz hemşehrilerimiz de bizleri samimi olarak kucaklıyorsunuz. Ulaşamadığımız hemşehrilerimize haberler, sosyal medya ve sizlerin aracılığıyla ulaşmaya çalışıyoruz. Bu nedenle sistemli ve sistematik olarak İstanbul özelinde bir seçim strateji ile çalışıyoruz.” dedi. 

BAYRAMDA HEMŞEHRİLERİMİZLE SAMSUN’DA BULUŞTUK 

Karapıçak Bayram’da hemşehrileri ile Samsun’da buluştuklarını belirterek “Samsunlu hemşehrilerin Ramazan Bayramında ilk kez yaşadığımız bir güzelliği de bize yaşattılar. İstanbul’da bayram öncesi hemşehrilerimiz ile buluşmamız sonrasında Samsun’a sıla-i rahim için memlekete geldiklerinde İl başkanlığımıza birçok hemşehrimiz bayramlaşmaya geldiler. Bundan fazlasıyla memnun olduk. Bu hemşehrilerimizin samimiyetini ve 23 Haziran seçimlerinde samimiyetlerini görmek açısından çok önemliydi. Hemşehrilerimizin Samsun’da yaptıkları etkinliklere de katıldık. Yani tam manası ile hemhal olduk, birliğimizi Samsun’da da devam ettirdik.” dedi.

 “İSTANBUL’A İŞÇİ OLARAK GELEN HEMŞEHRİLERİMİZ İŞVEREN OLMUŞ VE SAMSUN’A YATIRIM YAPMA AŞAMASINA GELMİŞLER” 

Hemşehriler ile buluşma, etkinlik ve toplantılar aracılığıyla bir araya gelen Karapıçak ve beraberindeki heyet çalışmalarına Samsunlu hemşehrilerin işyeri ziyaretleri ile çalışmalarına devam etti. Çamlıca ve Bostancı’da ki işyeri ziyaretlerinde bölgede yaşayan hemşehrilerin de gelmesi ile ziyaretler toplantıya dönüştü. Ziyaretler sırasında Türkiye’nin en büyük şapka üreticisi olan SHELTER markasının da sahibi DİSİ Promosyon ziyaretin anısına MHP Samsun İl Başkanlığı logolu şapkaları kısa bir sürede üreterek hediye etti. Samsunlu hemşehrilerin bu jestine Karapıçak “Hemşehrilerimiz İstanbul’a çalışmak için gelmişler ama şimdi işveren olup sektörlerinde lider olmuşlar. Bu bizim için büyük bir değer. SHELTER İş Elbiseleri ve İş Güvenlik Ekipmanları yatırımını memleketine yapmak istiyor. Bize Samsun’da uygun yatırım ortamı bulmaları durumunda 300’e yakın personel çalıştıracak üretim için yatırım yapmak istiyorlar. Bu bizim için önemli Göçü bu tarz yatırımlar ile önleyebilir Samsunlu gençleri memlekette istihdam olmalarını sağlayabiliriz. Hemşehrilerimize yatırım için elimizden geleni yapacağız” dedi. 

“GÜN KİŞİSEL VEYA SİYASAL HESAP YAPMA GÜNÜ DEĞİLDİR.”

“HEMŞEHRİ BİRLİĞİNE VE SAMSUNLULUK RUHUNA KİM ZARAR VERİRSE KARŞISINDA OLUR UYARIRIZ.” 

Ziyaretler sonrasında Beykoz’da bulunan Samsunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret eden Karapıçak, Termeli hemşehrilerin yoğun katılımı ile bir buluşma gerçekleşti. Burada hemşehrilere hitap eden Karapıçak, “İstanbul seçimleri 500 bin fark ile Cumhur ittifakı adayının kazanacağını söyledi. Samsunlu hemşehrilerimizin %75-80’e yakını sağ seçmen. Hal böyle olunca hemşehrilerimize 23 Haziran seçimleri ile ilgili doğruları ve Cumhur İttifakının hedeflerini anlatmakta zorlanmıyoruz ama görüyorum ki derneklerin arasına birileri siyaseti kendi lehlerinde çevirmek için acemice cephe açacak hal ve hareketler içerisine girmişler. Bu, bugün değil ama yakın bir geçmişte olmuş. Bu durum ize %80’e yakını sağ seçmen olan hemşehrilerimiz arasında ayrışmaya varacak kırgınlıklara neden olmuş. Bunu yapanların bir yanlışın içinde olduklarını ileteceğiz. Esas olan Samsunlu hemşehrilerimizin birlik ve bütünlük içerisinde örsün çekice vurduğu gibi hep aynı noktaya vurarak güzel sonuçlar alabiliriz. Samsunluluk ruhuna zarar verecek ve sonuçları 31 Mart seçimlerine yansıyacak potansiyele dayanmış bu kırgınlıkları daha başında kırmaya geldik. Bu kırgınlığa neden olan kişilerin siyasi veya makamsal konumları ne olursa olsun karşısında olacağız. Son 3-4 yıldır olan bu soğukluğu bu seçim arifesinde yok etmeyi hedefledik ve başaracağız. Bu seçimlerin en dinamik hemşehri gurubunun Samsunlu hemşehriler olduğunu başından beri söylüyoruz. Buna görüştüğümüz tüm hemşehrilerimiz inanıyor. Gün kişisel veya siyasal hesap yapma günü değildir.  23 Haziran seçimlerini kişisel egolara, aynı tarafta olsak da siyasal hesaplara meze ettirmeyiz. Bu noktada MHP üzerine düzeni yapacaktır.” dedi.

adminadmin