Eğitim
Giriş Tarihi : 11-05-2019 09:19   Güncelleme : 11-05-2019 09:19

Milli Eğitim Bakanlığının Özel yetenekli öğrenciler müfredatında din eğitimi neden yok!

Milli Eğitim Bakanlığının cumhuriyet tarihinde ilk defa, özel yetenekli öğrenciler için okul öncesi dönemden lise eğitiminin sonuna kadar, okullardaki genel öğretim programlarından farklı bir müfredatı yürürlüğe koymaya hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının Özel yetenekli öğrenciler müfredatında din eğitimi neden yok!

MEB, 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında, özel yetenekli öğrencilere sunulan eğitimlerin niteliğini artırmak, öğrencilerin yeteneklerini daha fazla geliştirmelerine imkan tanımak, eğitimin ilk yıllarında yetenek kayıplarının önüne geçmek amacıyla hazırladığı öğretim programında beden eğitim ve oyun, beden eğitimi ve spor, bilişim teknolojileri ve yazılım, biyoloji, coğrafya, felsefe, fen bilimleri, fizik, matematik, görsel sanatlar, müzik, sosyal bilgiler, tarih, Türk dili ve edebiyatı, Türkçe ile okul öncesi dersler yer almasına rağmen din eğitimiyle alakası hiçbir dersin bulunmaması tepkilere sebep oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK iş birliğinde 2017'de başlayan programın geliştirme süreci tamamlandı.

Çalışmaya 29 farklı üniversiteden alanında ve özel yetenekli öğrencilerin eğitiminde uzman 61 akademisyen ile bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM) görevli 80 öğretmen katıldı.

29 Üniversiteden, 61 akademisyen ve 80 öğrenmenin aklına özel yetenekli öğrencilere din dersi eğitimi verilmesinin gelmemiş olması artarak devam eden deizm ve ateizm tartışmalarının kaynağını ortaya koymuş oluyor.

TASLAK ÖĞRETİM PROGRAMLARI ASKIYA ÇIKARILDI

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce özel yetenekli öğrencilerin tam zamanlı eğitim gördüğü okullarda uygulanmak üzere okul öncesi dönemden başlayarak ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim için hazırlanan 28 adet taslak öğretim programı, öğretmenlerin, akademik çevrelerin ve diğer ilgililerin görüşlerine açıldı.

Programlar, "http://mufredat.meb.gov.tr/Programlar.aspx" adresinde 20 Mayıs saat 18.00'e kadar askıda kalacak.

Yeni öğretim programları, beden eğitim ve oyun, beden eğitimi ve spor, bilişim teknolojileri ve yazılım, biyoloji, coğrafya, felsefe, fen bilimleri, fizik, matematik, görsel sanatlar, müzik, sosyal bilgiler, tarih, Türk dili ve edebiyatı, Türkçe ile okul öncesi derslerini içeriyor.

Programlar, ilköğretim ve ortaöğretimin yanı sıra mesleki ve teknik eğitimi de kapsıyor.

adminadmin