Eğitim
Giriş Tarihi : 09-05-2019 14:25   Güncelleme : 09-05-2019 14:25

Omü Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden İlgi Çeken Projeler

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Kontrol ve Kumanda Sistemleri Anabilim Dalı tarafından dönem sonu proje sergisi düzenlendi.

Omü Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinden İlgi Çeken Projeler

Mühendislik Fakültesi giriş katındaki serginin açılışına akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Proje sahibi öğrenciler, tasarladıkları ürünler hakkında sergiyi gezenlere detaylı bilgiler verirken, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Kontrol ve Kumanda Sistemleri Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. İlyas Eminoğlu yapılan her projenin geliştirmeye açık olduğunu ifade etti.

Sergide; engel aşma özelliği olan, gerçek zamanlı görüntü aktarabilen, küçük boyutlu bir arama kurtarma robotu prototipi olarak tasarlanmış İnsansız Kara Aracı-Bukalemun projesi ve MYO bileklikle kara aracı kontrolü sağlayan proje sergiyi gezenler tarafından ilgiyle karşılandı.

Bu projeler dışında, temassız dönen dişli sayesinde moment üreten Manyetik Redüktör, manyetik askı sistemi, 3D yazıcı, üç eksenli cnc makinesi, bluetooth denetimli robot kol, işaret dilini yazı ve sese çeviren eldiven, PID ile çalışan denge robotu, döner tersinir sarkaç, yürüyen bant sistemi, güneş takip sistemi ve daha birçok proje görücüye çıktı.

adminadmin