Eğitim
Giriş Tarihi : 12-08-2020 15:59   Güncelleme : 12-08-2020 15:59

Rektör Durmuş’tan Ne Zaman Hesap Sorulacak!

Pamukkale Üniversitesi’nde yaşanılan skandalın daha fazlası Batman Üniversitesinde yaşanılıyor…

Rektör Durmuş’tan Ne Zaman Hesap Sorulacak!

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın eşi için açtığı adrese teslim kadro ilanından sonra görevden alınması üzerine gözler Batman Üniversitesi’ne çevrildi.

Batman Üniversitesi’nde yaşanılan skandalların hiçbirinde YÖK tarafından şimdiye kadar soruşturmaya alınmaması Batmanlıların tepkisini çekti.

Eşini üniversitede yer alan enstitüde sekreter yapmasıyla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, ardından Personel Daire Başkanlığı kadrosunda eşinin kriterlerine uygun adrese teslim ilan açmıştı.

Olayın tepki çekmesi üzerine YÖK konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma sonucunda ise Pamukkale Üniversitesi Rektörü Bağ, görevden alındı. Skandal olayla anılan Rektör Bağ’ın görevden alınması ile birlikte Batman Üniversitesinde yaşanılan adrese teslim kadrolar tekrar gündeme geldi. YÖK tarafından Batman Üniversitesinde yaşanılan skandalların şimdiye kadar herhangi bir soruşturmaya tabi tutulmaması ise Batmanlılar tarafından ‘Çifte standart’ olarak yorumlandı.

 

EŞİ VE OĞLUNA ADRESE TESLİM KADRO

2014 yılında gazetemiz “Maaşı Batman’dan, kendisi Samsun’da” başlıklı haber ile Dönemin Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi kurucu üyelerinden Rektör Yardımcısı ve şimdiki Üniversite rektörü olan Aydın Durmuş’un eşi Ayla Durmuş,  Samsun’da yaşadığı ve maaşını da Batman Üniversitesinden aldığını belgelerle kanıtlamıştı. Söz konusu skandal olaya ilişkin kentte bulunan birçok STK da harekete geçmişti.  Aradan 6 yıl geçmesine rağmen Rektör Durmuş’un eşine sağladığı gayri resmi kolaylıklar ise henüz her hangi bir soruşturma altına alınmadı. Öte yandan Rektör Durmuş’un oğlu Harun Boğaç Barbaros Durmuş, adrese teslim kadroyla üniversiteye alınmıştı.

 

“BATMAN ÜNİVERSİTESİ’NDE YAŞANILANLAR SORUŞTURULMALI”

Pamukkale Üniversitesi’nde yaşanılan skandal olayın Batman’da da daha fazlası yapıldığını belirten Batmanlılar, “Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ olayının aynısı yıllardır Batman Üniversitesinde de yaşandı. Yıllardır çeşitli gazeteler ve kentte bulunan STK’lar bunu dillendirmesine rağmen şimdiye kadar YÖK bu konu hakkında her hangi bir soruşturma girişiminde bulunmadı. YÖK’ün bu tavrı biz Batmanlılarda güven kaybına neden oluyor. Bir an evvel Batman Üniversitesinde yaşanılan eş ve dosta adrese teslim kadrolar YÖK tarafından incelenmesi gerekiyor” dedi.

Recep YAZGANRecep YAZGAN