Siyaset
Giriş Tarihi : 19-10-2013 08:34   Güncelleme : 19-10-2013 08:34

SAADET PARTİSİ BAFRA İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖCAL:

SAADET’TE SÜRPRİZE YER YOK,ADAYIMIZI BAYRAMDAN SONRA AÇIKLIYORUZ

SAADET PARTİSİ BAFRA İLÇE BAŞKANI MUSTAFA ÖCAL:


 
     Saadet Partisi Bafra İlçe Başkanı Mustafa Öcal, Saadet Partisi’nin sessiz ve derinden ve titizlikle çalıştıklarını belirterek aday adaylığı çalışmalarını tamamladıkların kaydetti..
Öcal konu ile ilgli olarak şu açıklamaları yaptı:
Şüphesiz ki,her seçim önemlidir ancak bu seçimler hepsinden dahada önemlidir.Maalesef;Bafra’da, Türkiye’de iyi yönetilmiyor.Geldiğimiz süreçte, genel ve yerel yönetimlerde Milli Görüş zihniyetinin efsanevi çalışmalarına ne kadar ihtiyaç duyulduğu ortadadır.Türkiye, gerçek anlamda belediyeciliğin ne olduğunu Millî Görüş ile tanıdı. Bunun temel esprisi Millî Görüş’ün belediyecilik modelinin uygulanmaya başlamasıydı. Konunun uzmanları çok iyi bilirler ki, başarının sırrı şahıslar değil; prensipler ve sistematik yapıdır. Sistem ve prensipler sağlam olmadıktan sonra, uygulayıcının uzman olması bir işe yaramaz. Bozuk kantar, uzmanının elinde doğru tartmaz; cetveli eğri olan, doğru çizgi çizemez. Önce sağlam bir plan ve program, sonra da iyi bir uygulayıcı.
İşte, bir Millî Görüş partisi olan Refah Partisi döneminde, özellikle 1994’ten itibaren Türkiye çapında yaygın bir belediyecilik hizmeti gerçekleştirilmesi ve efsanevi hizmetlere imza atılmasının sebebi budur.Refah Partisi, sağlam bir belediyecilik modeli oluşturduktan sonra, halkı tanıyan ve halkın içinden gelen adaylarla halkın karşısına çıktı. Seçkin, işinin uzmanı, dirayetli, dürüst ve manevî yönü güçlü adaylarla.
Peki, Millî Görüşçü başkanlar neler yaptı diyeceksiniz?
Önce, belediye aracılığı ile halkı bütünleştirdi.
İnsanı merkeze aldı, “her şey insan için” anlayışı ile hareket etti.
Beldelerin alt yapı, konut, su ve ekmek sorununu çözdü. Ucuzluk ve kaliteye önem verdi.
Belediyelerin girişine, “Rüşvet alan da, veren de mel’ûndur” levhasını astı. Yolsuzluklara son verdi; yoksullara kucak açtı, ihtiyaçlarını giderdi.İftar çadırları, bayramlarda ücretsiz otobüs seferleri gibi uygulamalarla halkı kaynaştırdı.İşin uzmanlarından “Danışma Meclisi” oluşturdu.“Halk Meclisleri” kurarak belediyeleri halka açtı.Millî ve manevî değerlere saygılı, şehir kültürünün gerektirdiği kaynaşma, dayanışma ve muhabbetle, beklenen ve özlenen efsanevî hizmetler ortaya koydu.
O dönemin hizmetleri saymakla bitmez.
YA BUGÜNKÜ DURUM
Evet, bugün de hizmet adına bir şeyler yapılıyor ama Millî Görüş döneminin manevî havası, heyecanı, güven duygusu ve efsanevî hizmetlerinden eser yok. O dönemde hizmet verenlerin bir kısmı bugün de görevde; fakat model ve sistematik yapı farklı. Erbakan Hoca diyordu ya: “Onların mayası eksik, mayası! O maya Millî Görüş’tür.” Halk, belediyecilikte kopya ve taklit yerine; yemeğin tuzu, biberi misali işin mayasını oluşturan Milli Görüş belediyeciliğinin özlemini çekmektedir.
       Millî Görüşçü belediye başkanı, kendisine oy versin veya vermesin, herkese eşit hizmet götürmeye çalışır. Başkanlığı bir emanet olarak görür. Emanete hıyanet etmez. Kul hakkından korkar. Kıyamet günü yaptıklarının hesabını vereceğine inanır. Hizmetlerini makam ve mevki için değil; ibadet aşkıyla yapar. “İnsanların hayırlısı, insanlara hizmet edendir” anlayışına sahiptir. Hırslı değil, azimlidir.
Bugün makam ve mevki hırsı öne geçmiş durumdadır. Maneviyattan çok maddecilik hâkimdir. İhtiraslar galiptir. Parti menfaati her şeyin üstündedir.
 
MİLLÎ GÖRÜŞ FARKNINI BAFRA’DA GÖSTERECEĞİZ
 
Millî Görüş’ün efsanevî belediyecilik hizmetleri unutturulmamalıdır.
Milletimiz, halkı Millî Görüş’ü unutturmak için oynanan oyunlar karşısında uyanık olmalıdır.Saadet Partisi’nin gücü sağlam teşkilâtlarıdır.Unutulmamalıdır ki biz en büyük belediye hizmetlerini hep muhalefette iken gerçekleştirdik.Yapacağımız projelerle,merkezi hükümetten en büyük yardımları alacağımıza herkes şahit olacaktır. “Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz” anlayışı içinde gecemizi gündüzümüze katacağız, halkın özlediği belediyecilik hizmetinin önünü açarak,Bafra’da Milli Görüş farkını göstereceğiz. Sonuç olarak,üç aşamalı bir tanıtımla;
1)            Belediye Başkan adayı
2)            Belediye meclisi adayları
3)            Proje açıklamaları ile hemşehrilerimizin huzuruna çıkarak,seçimlerin favori partisinin SAADET PARTİSİ olduğunu ilan edeceğiz.İnanıyoruz ki,bundan sonra Bafra’daki siyasi denklemde bütün partiler hesaplarını bize göre yapacaklardır. Kamuoyuna saygılarımla…
 
 
adminadmin