Siyaset
Giriş Tarihi : 05-10-2018 13:37   Güncelleme : 05-10-2018 13:37

Vatan Partisi’nden ilginç açıklama

Amerikancı Değiliz Cumhur İttifakına Yakınız!

Vatan Partisi’nden ilginç açıklama

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, Türkiye’de Atatürkçülük üzerinden geçinen asalak bir grup olduğunu söyledi. Vatan Partisi’nin AK Parti-MHP ve BBP’den oluşan Cumhur ittifakına daha yakın olduğunu vurgulayan Albayrak, “Biz Amerikancı değiliz, bu taraftayız, CHP ile İYİ Parti de karşı tarafta” dedi.

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, Manşet Gazetesi’ni ziyaret ederek gündemdeki konular hakkında görüşlerini dile getirdi. Albayrak, İYİ Parti, CHP-HDP gönül ittifakı, bedelli askerlik ve Türkiye ekonomisi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de Atatürk’ten geçinen ‘asalak’ bir grubun olduğunu ifade ederek, “Atatürkçülük, ben rakımı içeyim, başkalarının özgürlüklerini reddedeyim demek değil. Maalesef bunları Atatürkçülük olarak gören bir grup oluştu. Atatürk’ten geçinen asalak bir grup bunlar” diyen Albayrak, ardından CHP ve İYİ Parti’ye yüklendi.

CHP ve İYİ PARTİ KARŞI TARAFTA

Vatan Partisi’nin devrimci ve öncü bir parti olduğunun altını çizen Albayrak, “Bugün Türkiye’nin baş çelişkisi 1945’lerden bu yana emperyalizmdir, tam bağımsızlıktır. Biz her zaman baş çelişkiye bakarız. Oradan baktığınız zaman yanında ve karşısında kimler varsa ona göre değerlendiririz. Bize göre CHP de İYİ Parti de karşı tarafta” diye konuştu.

“CUMHUR İTTİFAKINA DAHA YAKINIZ”

Vatan Partisi’nin AK Parti-MHP ve BBP’den oluşan Cumhur ittifakına daha yakın olduğunu vurgulayan Albayrak, özellikle FETÖ ile mücadelede ve Amerika konularında cumhur ittifakı ile aynı düşündüklerini belirtti.

PKK İLE MÜCADELEDE DESTEK

“Amerikancı değiliz” diyen Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz 50 yıldan bu yana böyle olduğumuz için çok netiz. CHP tarafından şöyle bir yorum geliyor, AKP’ye yaklaştınız. AKP bugün PKK’nın üstüne yürüyorsa ben onu niye desteklemeyeyim. Puan kazanırmış, şu olurmuş bu olurmuş, olsun. Sonuçta bir amaç var, o amaca giderken ben yapmışım, başka biri yapmış bu fark etmez”

EKONOMİK KRİZ ÜRETİMLE AŞILIR

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik krizin ise ancak üretimle aşılabileceğini işaret eden Albayrak, “Türkiye’de 1980’den sonra özel bir ekonomik model yaratıldı. Sürekli borçlanıldı. Kim iyi borç buluyorsa o iktidar oldu bugüne kadar böyle oldu ama o sürecinde sonuna gelindi. Bundan sonra borcu borçla kapatayım olayı yok. Borcu borçla kapatmıyorlar, borcun faizini borçla kapatıyorlar. Bu durumdan ancak üretim yaparak kurtulabiliriz. Başka yolu ve yöntemi yok. Tekrar üreten, herkesin iş sahibi olduğu bir Türkiye yaratmamız lazım” diye konuştu.

BEDELLİYE KARŞI ÇIKTIK

“Vatanın bedeli olmaz” diyen Albayrak, askerlik yaparak vatan borcunun ödenmeyeceğinin de altını çizdi. Bedelli askerlik uygulamasını da eleştiren Albayrak, “Anayasa diyor ki, hukuki anlamda her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı birbiriyle eşittir. Sonra yasal bir düzenleme yapıyorsunuz diyorsunuz ki 15 bin lira veren bedelli askerlik yapabilir. Burada eşitliği kaldırıyorsunuz. Yasalar Anayasaya aykırı olamaz. Ama bizde bütün yasalar bu şekilde Anayasaya aykırı çıkıyor. Biz bedelliye karşı çıktık” dedi.

Kaynak:Mansetaydin

adminadmin